Les JERC rebutgen iniciar converses amb Convergència per formar govern a Sant Cugat


  • Comparteix:

Secció local de les JERC / Foto: ERC

Secció local de les JERC / Foto: ERC

Les JERC de Sant Cugat han rebutjat per unanimitat que s'iniciïn converses entre Convergència i ERC-MES per formar un govern de coalició a l'Ajuntament. Les joventuts republicanes ho han aprovat per assemblea aquest cap de setmana, abans que ERC obri el debat en una assemblea general dilluns de la setmana vinent. La secció jove del partit considera que el lloc que han d'ocupar els republicans és a l'oposició.

Les JERC exposen que ERC-MES es va presentar a les eleccions com alternativa al govern de Convergència i és per això que la seva entrada al govern municipal 'no respon a la voluntat de treballar per teixir una alternativa a l'actual govern de Sant Cugat', com ha explicat el portaveu de les JERC a la ciutat, Lluc Cahís.

Lluc Cahís

Aspirem a obtenir una alternativa de govern d'esquerres. Aquest va ser el nostre compromís durant la campanya i ara no s'entendria un acord amb Convergència.


De fet, els republicans havien refermat el compromís per seguir a l'oposició malgrat els oferiments de l'alcaldessa, Mercè Conesa, per assolir un pacte. Tot i així, més tard les dues parts van apropar posicions després de signar un acord d'estabilitat pressupostària.

La trobada que proposa ERC ara respon a la voluntat del partit d'obrir a la militància un debat per concretar si s'ha de negociar amb Convergència i en quines condicions s'ha de fer. Tot i això, les joventuts confien que la militància compartirà el posicionament de no pactar-hi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.