Suspesa cautelarment la conselleria d'Afers Exteriors de Raül Romeva


  • Comparteix:

Raül Romeva, durant la presa de possessió del càrrec de conseller / Foto: Catalunya Informació

Raül Romeva, durant la presa de possessió del càrrec de conseller / Foto: Catalunya Informació

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment les competències de la conselleria d'Exteriors de la Generalitat, encapçalada pel santcugatenc Raül Romeva. El tribunal ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol contra la conselleria, la qual cosa suposa la suspensió de forma automàtica de les atribucions durant cinc mesos. Aquest és el temps que té el tribunal per resoldre si la conselleria respecta la Constitució o bé per decidir si manté la suspensió, en cas que no arribi a un veredicte.

Al rerefons hi ha l'enfrontament entre l'administració catalana i l'espanyola pel full de ruta sobiranista que tira endavant el govern seguint el mandat del Parlament de Catalunya. el mateix Romeva deia en el moment de la creació del departament que es tractava de la primera estructura d'Estat de la futura república catalana.

Fonts del Tribunal Constitucional han explicat que hi ha hagut una addició a l'ordre del dia del ple que ha celebrat aquest dimarts per afegir-hi el recurs del govern espanyol, i finalment s'ha aprovat l'admissió a tràmit del recurs contra la Conselleria d'Exteriors.

El ple municipal de Sant Cugat va mostrar dilluns el rebuig a la decisió del govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional les funcions de la conselleria d'Exteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.