C's proposa reduir el nombre de mocions per fer els plens 'més operatius'


  • Comparteix:

El darrer ple es va allargar fins a un quart d'una de la matinada

El darrer ple es va allargar fins a un quart d'una de la matinada

C's proposarà en junta de portaveus que es redueixi el nombre de mocions a presentar per cada grup municipal. La iniciativa arriba després que el ple d'aquest febrer s'allargués fins passada la mitjanit, fet que va suposar que les intervencions del torn de precs i preguntes no tinguessin resposta per part de l'equip de govern, que ho farà en comissió informativa. El partit també demanarà que els actes institucionals que se celebren als plens, com els nomenaments de fills predilectes, es traslladin a sessions extraordinàries.

El ple d'aquest dilluns va arrencar a les set de la tarda -l'horari habitual- i fins passats deu minuts de les onze de la nit no es va acabar d'abordar totes les mocions institucionals i de partits. Així, les propostes de l'equip de govern, entre les quals s'incloïa l'aprovació de la creació de la Taula de Mobilitat, es van debatre en només una hora.

El portaveu de C's, Aldo Ciprián, creu que el fet que es debatin qüestions 'que no són competència de Sant Cugat' contribueix a fer els plens tan llargs.

Aldo Ciprián

A l'últim ple vam tractar mocions que no eren competència de Sant Cugat. Creiem que entre un 20 i un 25% del temps es va dedicar a aquests debats inútils i estèrils.


Actualment cada grup municipal pot presentar fins a dues mocions d'àmbit local i una d'àmbit general. Es tracta d'una norma no recollida al Reglament Orgànic Municipal (ROM) que es va acordar verbalment durant el mandat passat.

El contingut de les mocions
El caràcter local i general de les mocions és sovint un tema que apareix a les sessions plenàries. Al ple d'abril de 2012, la mateixa alcaldessa, Mercè Conesa, va renyar els partits i va recordar que les mocions han de tenir relació amb Sant Cugat després que diversos temes tractats no fossin d'àmbit local. Conesa va interrompre la sessió per demanar una reflexió i que valoressin si la feina que fan als plens és la que els pertoca com a representants municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.