El PSC diu que els camins escolars són insegurs i que els centres privats i concertats tenen millor accés


  • Comparteix:

El PSC diu que el carrer Solà és un dels camins usats per anar al Maragall i l'Angeleta / Elaboració: PSC

El PSC diu que el carrer Solà és un dels camins usats per anar al Maragall i l'Angeleta / Elaboració: PSC

El PSC sosté que els camins escolars de Sant Cugat no són segurs i acusa l'equip de govern de treballar amb 'improvisació' en aquest compromís institucional assumit el 2010. El partit també acusa Convergència d'adequar millor els accessos dels centres concertats i privats que no pas els públics. La formació traslladarà al consell de barri de centre-oest destinar part de la partida de lliure disposició a millorar el camí per anar a l'Arnau Cadell i la ruta per arribar al Joan Maragall i a l'Angeleta.

El Camí Escolar Segur, una proposta d'ICV-EUiA, es va adoptar a la ciutat per promoure i facilitar que els infants vagin a l'escola a peu de manera autònoma i sense l'acompanyament dels adults. La declaració institucional es comprometia a implementar gradualment aquest 'mapa escolar segur' a partir del curs 2010-2011.

Cinc anys després. el PSC afirma desconèixer el grau d'execució d'aquest mapa i és per això que, amb fotografies d'aquesta mateixa setmana, el partit ha fet un estudi de les senyalitzacions i els accessos d'algunes escoles. Les conclusions socialistes apunten que l'Ajuntament només senyalitza un accés quan els alumnes arriben a l'escola des de diversos punts de la ciutat. També afirmen que 'és mentida' que una trentena de policies vetllin per la seguretat a les entrades i sortides dels centres, com assegurava l'Ajuntament fa dos anys.

Són motius pels quals el portaveu del PSC, Pere Soler, argumenta que el Camí Escolar de Sant Cugat no és segur. Soler va més enllà i apunta motius ideològics en el fet, diu, que l'escola privada i concertada rebi una millor inversió en actuacions d'aquest ordre.

Pere Soler

Sembla que els centres privats i els concertats estan millor tractats amb relació a l'accessibilitat per part de l'Ajuntament amb criteris programàtics i ideològics. Més clar no ho puc dir.


Soler ha exemplificat l'acusació amb l'aparcament temporal a la rotonda del Rotary davant la privada Europa i la remodelació del camí per anar a l'escola concertada Avenç. Són unes actuacions que Soler contraposa a l'estat de l'avinguda de Villadelprat per anar a l'institut Arnau Cadell i al carrer de Solà per accedir a l'escola Joan Maragall i a l'institut Angeleta Ferrer, tots centres públics.

Per aquest motiu, el PSC demanarà que aquest dos camins es millorin a través de la partida de lliure disposició del consell de Centre-Oest. La proposta preveu incorporar enllumenat, papereres, manteniment, neteja i millorar-ne la seguretat, entre altres.

Per tot plegat, el PSC demana abordar les mancances del mapa des de la novaTaula de Mobilitat.

Les actuacions municipals
El curs 2014-2015 va començar amb dos camins escolars segurs nous: el de l'Avenç, amb un pressupost de 26.000 euros, i el que uneix l'estació de Mira-sol amb l'institut Leonardo i l'escola Catalunya, amb un cost de 56.000. Les accions formaven part d'un conjunt de treballs per facilitar l'accés a peu a les escoles amb un cost total de 666.000 euros, que també van ocupar-se de la millora de l'accés a l'escola pública La Floresta (242.819 euros), l'arrenjament dels voltants del Joan Maragall (99.197) i l'obertura del pont de Can Marcet (242.824), que l'Ajuntament va situar com una millora per al Pureza, Thau i Àgora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.