Els metges de l'HGC demanen a Comín replantejar-se la sortida del centre de la xarxa pública


  • Comparteix:

Sala de neurologia de l'HGC

Sala de neurologia de l'HGC

La junta facultativa de l'Hospital General de Catalunya (HGC) demana al conseller de Salut, Toni Comín, que reconsideri la decisió d'expulsar el centre de la xarxa sanitària pública perquè comportarà una pèrdua de llocs de treball. Els metges sostenen que l'activitat pública que assumeixen, a través de l'últim conveni que s'allargava fins al 2021, suposa aproximadament un 12% dels ingressos.

En un comunicat, els facultatius recorden que la crisi que ha afectat la sanitat pública també ha repercutit en el sector privat, que ha anat assumint a la baixa l'activitat derivada del sistema públic amb una reducció del salari dels empleats. Els metges afirmen que amb la decisió de Comín de fer fora de la xarxa pública l'HGC, de titularitat privada i amb ànim de lucre, s'està perjudicant un centre que no ha reduït l'atenció als pacients públics ni ha retallat la plantilla.

El president de l'Associació Professional de Facultatius de l'HGC, Miquel Àngel Carrasco, ha assegurat que la sortida del centre sanitari obligarà a una reducció de la plantilla, que ha xifrat entre 100 i 200 professionals.

Miquel Carrasco

Nosaltres mantenim uns llocs de feina i l'activitat pública suposa un 12% dels ingressos. Si es perd significarà una reducció de la plantilla.


Per això, Carrasco ha demanat al conseller que en cas d'efectuar-se l'expulsió, aquesta es faci de manera progressiva.

Miquel Carrasco

Demanem que es faci de manera progressiva per evitar la disminució de la plantilla. Hi ha un contracte fins al 2021.


Els professionals del centre defensen la tasca efectuada i l'encaix en el sistema públic. També lamenten que els hospitals privats amb ànim de lucre siguin els únics a ser objecte de la decisió quan hi ha 'una llarga llista d'empreses amb ànim de lucre' lligades a la xarxa, com ambulàncies, rehabilitació i proves diagnòstiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.