Delphi, les ETT, Grup Informa i Domestico Labora, candidats al Botifler de l'Any


  • Comparteix:

Un detall del cartell

Un detall del cartell

Delphi, les empreses de treball temporal (ETT), el Grup Informa i Domestico Labora són les quatre candidates al premi Botifler de l'Any que atorga Arran Sant Cugat. Aquest any, la iniciativa s'ha centrat en les empreses que 'condemnen el jovent a la precarietat'. Les votacions s'han obert aquest dilluns a les deu del matí i es tancaran aquest diumenge a les dotze de la nit. L'elecció es fa a través d'aquest enllaç. Dilluns de la setmana vinent s'anunciarà el guanyador en una roda de premsa.

Arran Sant Cugat ha decidit nominar aquestes quatre empreses per la contribució a la precarització dels joves a la ciutat que, a més, impedeixen l'emancipació d'aquest col·lectiu. La portaveu d'Arran Sant Cugat, Cecilia Aranda, assenyala que aquest any han coordinat la iniciativa Botifler de l'Any amb una campanya nacional de la formació.

Cecilia Aranda

Aquest any ens hem centrat sobretot en la precarietat laboral per emmarcar-la en la campanya Sostre i Treball a nivell nacional. Ens volem centrar en aquest àmbit.


L'empresa Delphi ha merescut la nominació, segons assenyala la formació, per 'deixar al carrer 540 treballadors' i 'portar la producció a Romania o a la Xina en busca de mà d'obra més barata'.

Els premis també nominen les empreses de treball temporal, més concretament Ranstad, Manpower, Adecco i Temporal Quality. Les raons que addueix Arran són que les ETT són 'el paradigma de la precarització dels treballadors, especialment dels col·lectius amb més risc'. Afegeix que 's'enriqueixen amb la cessió de mà d'obra a altres empreses'.

El tercer nominat és el Grup Informa, per 'explotar els seus treballadors fins a l'extrem'. Arran argumenta que 'diversos treballadors han denunciat impagaments, l'empresa contracta persones amb problemes d'inserció laboral per cobrar les ajudes i després no els paga i s'aprofiten de la feina dels joves'.

Per últim, Domestico Labora ha merescut la nominació per 'perpetuar la doble jornada per a les dones i l'estigmatització de les tasques que se'ls associen'. Això, segons la formació, 'contribueix a la globalització del treball reproductiu i de cures'.

Edició anterior
La candidatura Pack AntiPAHtic, formada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, els Mossos d'Esquadra i CatalunyaCaixa, va ser escollida com a Botiflers de l'Any. La segona posició d'aquestes votacions organitzades per Arran va ser per a la candidatura Pack AntiDona, que agrupava el regidor no adscrit Bruno de Salvador, el PP i VOX. La menys votada va ser el Packte del Silenci, amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, i el Grup de Veïns contra el Soroll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.