L'Ajuntament adquireix 10 de telèfons mòbils intel·ligents de comerç just


  • Comparteix:

Un dels telèfons mòbils / Foto: Localpres

Un dels telèfons mòbils / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha adquirit 10 telèfons mòbils intel·ligents de la firma holandesa Fairphone, que promouen el comerç just, per un valor total de 4.781 euros. El consistori provarà els aparells durant sis mesos. Aquests telèfons no contenen minerals provinents de mines en conflicte armat i han estat produïts sota unes condicions de treball justes al llarg de tota la cadena de subministrament.

La regidora d'Innovació, Joana Barbany, ha explicat que l'Ajuntament vol implicar-se en un canvi de model del consum de telèfons mòbils intel·ligents per obrir una reflexió sobre la quantitat de residus que generen i sota les condicions en què, en la majoria dels casos, han estat fabricats.

Joana Barbany

Creiem que aquesta prova pilot amb els 'fairphone' és un exemple que ens interessa aquest tema. Volem apostar per fer proves i per aconseguir tenir una ciutat més sostenible i saludable.


Els telèfons els provaran diferents treballadors de l'Ajuntament per conèixer si les seves necessitats laborals es veuen cobertes i el consistori decidirà després dels sis mesos si aposten perquè més empleats tinguin aquests aparells. En aquest sentit, Barbany ha explicat a Cugat.cat que estan estudiant la possibilitat que el proper concurs del servei de telefonia mòbil de l'Ajuntament, que actualment està adjudicat a Vodafone i que acaba d'aquí a cinc mesos, incorpori una clàusula perquè un tant per cent dels aparells que es lliurin siguin d'aquest tipus. D'aquesta manera, l'Ajuntament no haurà de fer front a un pagament extra per obtenir aquest tipus de telèfons.

Un dels objectius dels aparells de Fairphone és que la mitjana de vida dels telèfons d'ús laboral sigui de cinc anys, enfront del poc més d'un any que tenen les altres marques. Per aconseguir-ho, les actualitzacions del sistema operatiu són lliures i la reparació de mòbil en cas d'avaria és més fàcil ja que el telèfon està format per set parts desmuntables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.