El Vallès Occidental reactiva el Pacte per la Segona Reindustrialització


  • Comparteix:

Imatge de la reunió / Foto: Consell Comarcal

Imatge de la reunió / Foto: Consell Comarcal

El Pacte per la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental ha començat a caminar de nou aquest dilluns amb l'objectiu de defensar el caràcter industrial del territori i fixar les mesures a seguir aquest 2016. El Consell Comarcal coordinarà la iniciativa que, entre altres, lluitarà perquè cap deslocalització que es produeixi al Vallès Occidental obri la porta a requalificacions urbanístiques. Mantenir l'activitat de Delphi és un dels compromisos, com va avançar a Sant Cugat el president del consell, Ignasi Giménez.

Tal com va anunciar-se en la reunió de l'11 de febrer amb els alcaldes de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Barberà i Cerdanyola i el comitè d'empresa de Delphi, l'òrgan comarcal ha posat fil a l'agulla a la declaració signada el 2015 pels ajuntaments, les patronals, els sindicats, les cambres de comerç i les universitats.

El Consell Comarcal actuarà com aglutinador de les entitats signants del document que, properament, es reuniran per avançar les actuacions prioritàries. La declaració 'Cap a una Segona Reindustrialització del Vallès Occidental' aposta per la indústria com a model de creixement i per convertir la comarca en un motor de recuperació econòmica enfront les dades de l'atur, per sobre de la mitjana catalana, amb 66.000 persones desocupades.

A la trobada d'aquest dilluns, convocada pel Consell Comarcal i els sindicats comarcals de CCOO i UGT, hi ha assistit el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas.

Suport de Sabadell
La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció de suport a la plantilla de Delphi, L'acord insta el consistori vallesà a treballar i implicar-se per mantenir l'activitat de la planta de Sant Cugat i els llocs de feina. La moció també dóna suport a l'Ajuntament de Sant Cugat per garantir la continuïtat de l'empresa i busca la implicació de totes les institucions per garantir 'el millor futur per a tots els treballadors de Delphi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.