Tots els partits de Sant Cugat defensen la protecció de Torre Negra, tot i l'última sentència del Tribunal Suprem

Zona de la Torre Negra

Política

Publicat el 24/feb/16 per Mar Castro

Tots els partits polítics amb representació al ple municipal de Sant Cugat defensen la protecció de Torre Negra, després de la sentència del Tribunal Suprem que ha confirmat l'exclusió de l'espai de la declaració del Parc Natural de la Serra de Collserola i de les reserves naturals parcials de la Font Groga i de la Rierada-Can Balasc. Els partits consideren que és important continuar fent front comú davant possibles amenaces d'urbanització, tot i que recorden que la zona continua sent no urbanitzable.

La representant de Convergència a la tertúlia, Carmela Fortuny, ha lamentat la decisió del Suprem. Tot i això, ha transmès un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i assegura que els terrenys no s'urbanitzaran.

Carmela Fortuny

Lamentem la decisió del Suprem tot i que volem manifestar tranquil·litat a la ciutadania perquè això no afecta la decisió clau, que és que Torre Negra continua sent sòl no urbanitzable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc ha criticat els actors privats que judicialitzen aquest tipus de casos perquè considera que van en detriment del conjunt de la ciutadania per l'elevada despesa que comporta a l'Ajuntament.

Dimitri Defranc

Els privats volen lucrar-se, a través de la judicialització, de negocis que han fet fallida, però això repercuteix a les arques municipals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de C's Sergio Blázquez ha defensat que Torre Negra continuiï sense urbanitzar i ha lamentat la decisió del Suprem, tot i culpar l'Ajuntament per no haver fet bé les coses en el passat. Blázquez ha reconegut el dret dels propietaris de portar a judici la urbanització de la zona si consideren que s'ha atemptat contra els seus drets.

Sergio Blázquez

Lamento la decisió del Suprem, tot i que la culpa no la té ell. Si ha dictat aquesta sentència, serà perquè al passat algú ha fet alguna cosa malament. Els propietaris tenen dret de defensar-se.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'ERC-MES Èric Gómez també ha lamentat la sentència. Gómez s'ha mostrat convençut que si es continua fent pinya entre tots els partits, com fins ara, sempre hi haurà una oposició ferma a la urbanització dels terrenys.

Èric Gómez

És important que mantinguem una oposició ferma i unitària per evitar que es construeixi en l'àmbit de la Torre Negra. El compromís ha de ser clar, inequívoc i explícit. Ha de quedar clar que no es permetrà que es construeixi a Torre Negra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez també considera, com C's, que algú de l'Ajuntament no va fer bé la feina en el passat i per això no ha culpabilitzat la decisió del Tribunal Suprem. Gutiérrez ha explicat, però, que no està d'acord amb la decisió del Suprem de considerar que l'espai no té un valor social, educatiu i paisatgístic.

Ramon Gutiérrez

Torre Negra sí que té un valor paisatgístic, social i educatiu, tot i que el Tribunal Suprem digui que no. Com a Ajuntament, ens hem de continuar comprometent amb la preservació d'aquest espai i de les zones perifèriques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu del PSC, Pere Soler, considera que el culpable de l'última sentència és el Tribunal Suprem perquè està tirant enrere una voluntat de la Generalitat de tota la ciutadania de Sant Cugat.

Pere Soler

El que em dol de la sentència és que digui que aquest espai no té cap tipus d'interès natural. Em dol que un jutge determini que la voluntat d'una ciutat s'hagi de tirar enrere.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El portaveu del PP, Álvaro Benejam, considera que la sentència del Suprem tampoc no afavoreix els propietaris, i en aquest cas Núñez i Navarro, perquè continuaran sense poder construir. Això sí, ha advertit que en un futur l'Ajuntament corre el risc d'haver d'assumir una indemnització econòmica.

Álvaro Benejam

La sentència només diu que queda fora de l'àmbit del Parc Natural de Collserola, però això no afavoreix Núñez i Navarro, perquè continuarà sense poder construir, ja que l'Ajuntament i la Generalitat no canviaran el sòl de no urbanitzable a urbanitzable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els set partits han fet aquestes declaracions a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM).