Comín anuncia que l'HGC quedarà fora del SISCAT el 31 de desembre


  • Comparteix:

El conseller Comín / Foto: ACN

El conseller Comín / Foto: ACN

El conseller de Salut, Toni Comín, ha confirmat aquest dijous que l'Hospital General de Catalunya (HGC) sortirà del sistema sanitari integral d'utilització pública (SISCAT) el 31 de desembre. Fins llavors el conseller apunta que, des del punt de vista assistencial, 'no canvia res'. Pel que fa al conveni amb aquest centre, que s'estén fins el 2021, diu que 'es materialitza per mitjà de contractes anuals que no són d'obligada renovació' i per aquest motiu pot quedar fora del sistema quan acabi l'any.

Comín també ha confirmat que la Clínica del Vallès quedarà fora d'aquesta xarxa sanitària el 15 d'agost. El conseller ha precisat que l'exclusió dels dos centres és una mesura 'preceptiva'.

Toni Comín

Aquesta decisió de no-renovació d'una activitat assistencial complementària no es farà sense tota la planificació exigible en un cas com aquest. Ara ve la fase de planificació.


El consell de direcció del Servei Català de la Salut va aprovar el 22 de febrer l'exclusió del SISCAT de tots dos centres amb afany de lucre. En aquest sentit, Comín ha reiterat que la decisió respon a la voluntat de dedicar recursos 'a centres assistencials públics que en aquests moments no estan utilitzant tota la seva capacitat' en lloc de 'fer un contracte extraordinari i complementari amb hospitals privats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.