La CUP-PC proposarà al ple declarar Josep Lluís Núñez persona no grata

Núñez, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Política

Publicat el 7/mar/16 per Sílvia González

La CUP-PC vol que Sant Cugat declari l'empresari Josep Lluís Núñez, la companyia Núñez i Navarro (NiN) i una de les seves empreses, Josel, persones no grates. Tal com va fer la CUP a l'anterior mandat, una moció sol·licitarà aquest compromís després que el Tribunal Suprem (TS) hagi confirmat l'exclusió de l'espai de Torre Negra de la declaració del Parc Natural de la Serra de Collserola. Una resolució que, segons la coalició, obre la porta a la possibilitat de construir habitatges en aquests terrenys, dels quals NiN és el propietari majoritari.

En la sentència, la Sala Contenciós-Administratiu del TS ha desestimat els recursos que havien presentat la Generalitat i l'Ajuntament contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ja havia decretat la seva exclusió arran d'un recurs d'una empresa de Núñez i Navarro, propietària de part de la zona.

El membre de la CUP Jordi López ha explicat que l'objectiu de la moció és que Torre Negra formi part del Parc Natural de Collserola.

Jordi López

Demanem que es modifiqui el PGM i que es facin els passos necessaris per augmentar les hectàrees del Parc de Collserola perquè Torre Negra quedi en la protecció del Parc Natural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i que el consistori ha assegurat que l'exclusió del Parc Natural de Collserola no afecta la protecció de Torre Negra, la CUP-PC entrarà al ple d'aquest mes un text que també sol·licita que l'Ajuntament tingui el compromís ferm 'per salvar d'una vegada per totes' aquest espai d'alt valor natural.

La moció dels independentistes també emplaça el consistori a continuar treballant per incloure Torre Negra en la declaració del Parc Natural de Collserola. .

Segon intent
Al juliol de 2012, la CUP no va arribar a defensar al ple la proposta de declarar Josep Lluís Núñez i Navarro persona no grata. La moció va quedar fora del ple arran d'un informe del secretari municipal a instàncies d'alcaldia.