Satisfacció de l'Ajuntament per la supressió definitiva del Vial de Cornisa


  • Comparteix:

Parc de Collserola vist des de Cerdanyola / Foto: ACN

Parc de Collserola vist des de Cerdanyola / Foto: ACN

L'Ajuntament es mostrat satisfet per la supressió definitiva de la reserva de sòl per construir el Vial de Cornisa. Es tracta d'una carretera de 15 quilòmetres projectada al PGM del 1976 que preveia unir, travessant la serra de Collserola, els municipis de Molins de Rei, Sant Cugat i Cerdanyola.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, ha celebrat que amb aquest nou tràmit que ha tirat endavant la comissió territorial d'urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona 'enterri' definitivament la possibilitat que es pugui construir en un futur aquesta carretera. Calvet ha recordat que 'la previsió era que aquest vial passés pel mig de la Floresta i fins i tot per la zona de Torre Negra amb un evident impacte ambiental i paisatgístic'. El tinent d'alcalde ha remarcat que aquest 'és un pas més per continuar protegint el patrimoni natural de Collserola'.

Damià Calvet

Ja no hi ha cap mena de possibilitat que es programi aquesta infraestructura. Ara el que s'ha de fer és traspassar aquesta realitat als plànols perquè ja ni surti en el planejament urbanístic.


Vial Enllaç
Calvet ha afegit que els tràmits per desprogramar el Vial d'Enllaç, una via complementària al Vial de Cornisa, segueixen també endavant i que properament l'Àmbit Metropolità de Barcelona podria també suprimir la seva reserva de sòl, com va demanar l'Ajuntament,

El Vial d'Enllaç, que tindria uns 4,5 quilòmetres, passaria pel mig de Valldoreix a través de la riera de Can Nonell. Es va projectar l'any 1976 amb la idea d'unir l'AP7, a l'altura de Mas Gener, i l'E9, a l'altura de la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.