ERC-MES vol eradicar els noms dels carrers franquistes i borbònics de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els independentistes, a la plaça del Rei

Els independentistes, a la plaça del Rei

ERC-MES proposarà en la comissió política del nomenclàtor canviar els noms dels carrers d'origen franquista i borbònic de Sant Cugat. La coalició també demana a l'Ajuntament que retiri de manera 'immediata' la simbologia franquista present a la via pública, en compliment de la Llei de la Memòria Històrica, un requeriment que ja va fer ICV-EUiA fa més de 10 anys.

ERC-MES vol acabar amb noms com el del carrer Dos de Maig, Doctor Modrego, Doctor Villar i la plaça del Rei i substituir-los per altres que facin referència al paper de les dones, de la història de la ciutat o dels Països Catalans.

En el cas de la plaça del Rei, com ja havien demanat amb anterioritat, proposen que es denomini plaça de la República. Ho ha explicat el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez.

Èric Gómez

Hi ha carrers de la nostra ciutat que no haurien de fer referència a personalitats franquistes.


L'altra demanda dels republicans és retirar tota la nomenclatura i simbologia present des del franquisme, com ara les plaques de l'Instituto Nacional de Vivienda. De fet, fa més de 10 anys que ICV-EUiA va reclamar la retirada d'aquests elements, que encara segueixen presents a la ciutat. Els ecosocialistes van fer una reclamació en aquesta línia en l'últim ple.

ERC-MES critica que l'equip de govern 'no hagi fet res' durant tots aquests anys per complir aquella moció. En aquest sentit, la coalició remarca que per fer efectiu el canvi de noms dels carrers es necessita el consens de la comissió política del nomenclàtor, la constitució de la qual ha reclamat ERC-MES de cara al mes d'abril.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.