El Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat recau en Jaume Pla


  • Comparteix:

L'actor Jaume Pla ha rebut aquest dilluns el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat, que decideix i atorga l'alcaldessa, Mercè Conesa. El guardó ha reconegut la trajectòria de 60 anys de l'intèrpret, que té 87 anys i que recentment ha protagonitzat l'obra 'Abans que pugi el teló'.



Jaume Pla i Pladevall va néixer el 1928 a Vilassar de Mar. L'artista va pujar per primera vegada a un escenari el 1949 a Rubí, on va representar 'L'hereu escampa', de Santiago Rusiñol. Nou anys després, va debutar com a professional al Teatre de Candilejas amb 'El cocktail dels acusats', de Carles Soldevila. Així és com va començar la passió de Jaume Pla pels escenaris, una aventura amb moltes més obres com 'Un prometatge' d’Anton Txèkhov; 'La cantant calba', d'Eugène Ionesco; 'El maniquí', de Mercè Rodoreda; 'El malalt imaginari', de Molière, i la biografia de Santiago Rusiñol.

En clau local se'l recorda per protagonitzar durant 10 anys 'Pedra i Sang' amb el paper de l'Abat Biure i per les intervencions a 'Les Lectures a la Fresca'. L'actor va ser guardonat el 2011 amb la Creu Sant Jordi.

Pla ha assegurat que, amb el premi a la mà, ara només li manca veure acomplert el somni d'un país independent.

Jaume Pla

Els meus 87 anys et donen il·lusió i ganes de fixar nous objectius i és per a mi ara poder veure i viure en una Catalunya lliure.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que enguany li ha resultat molt fàcil decidir el premi extraordinari.

Mercè Conesa

Reconeixem tota una trajectòria al llarg de la vida. Reconeixem una manera de fer i de ser, una manera de viure la ciutat i estimar les seves persones.


Un amor per l'escena que ha quedat reflectit a 'Abans que pugi el teló', una obra escrita per Víctor Alexandre que reconeix els 60 anys de trajectòria de Pla als escenaris. Un tribut que l'actor ha representat al Teatre-Auditori i que, per a ell, no suposa en cap cas la jubilació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.