L'Ajuntament es reuneix amb Adif per millorar les condicions del deute pendent


  • Comparteix:

L'Ajuntament té reptes econòmics per aquest any / Foto: Localpres

L'Ajuntament té reptes econòmics per aquest any / Foto: Localpres

El consistori s'ha reunit aquest dimecres amb Adif per renegociar i millorar les condicions del deute de 7,5 milions que ha de pagar Sant Cugat arran d'una sentència sobre l'expropiació d'un terreny. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha avançat que la intenció de l'Ajuntament és avançar els pagaments aquest mateix any aprofitant que les arques municipals estan 'més preparades que mai' per afrontar aquesta despesa. També s'afrontaran les indemnitzacions per als propietaris de zones verdes i dels terrenys de la reparcel·lació de Can Mates.

Amb un deute municipal que ha marcat per tercer any un nou mínim històric i uns bons indicadors financers, l'àrea d'Economia considera que aquest 2016 és l'any per afrontar les 'carpetes' més incòmodes de l'Ajuntament: les expropiacions per zones verdes i les sentències del Turó de Can Matés i Adif. Ho ha explicat Brugarolas.

Carles Brugarolas

Estem més ben preparats que mai per fer front aquest tipus de carpetes. Volem treure-les del damunt de l'Ajuntament i de la ciutadania.


Sobre la reunió amb Adif, el titular econòmic ha avançat que el diàleg 'està sent profitós' i que l'objectiu és renegociar les condicions del conveni amb l'empresa estatal que fixava els pagaments a través de dues operacions immobiliàries fins al 2018. Una d'elles és la venda a un privat de 24 pisos de lloguer protegit a Can Cabassa, àmbit pendent d'un pla de millora paralitzat recentment, la qual cosa el consistori ha hagut d'acreditar davant Adif.

L'Ajuntament vol abonar ja aquest deute i assegura que també està capacitat per afrontar les indemnitzacions als propietaris dels terrenys afectats per l'anul·lació del Suprem de la reparcel·lació de Can Mates que es poden derivar d'una eventual sentència. Brugarolas ha xifrat les quantitats a pagar entre els cinc i els 10 milions.

Sobre les expropiacions de zones verdes, Brugarolas calcula que aquest any preveuen el pagament d'uns set milions. Una part de l'abonament d'aquests milions queda recollit als comptes d'enguany i l'altra es cobrirà amb el superàvit de l'any anterior que s'afegeix al pressupost en curs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.