Vistiplau del ple als tràmits urbanístics perquè HP pugui construir el centre d'investigació de 3D


  • Comparteix:

Exterior de la seu santcugatenca d'HP

Exterior de la seu santcugatenca d'HP

El ple municipal ha donat el vistiplau als tràmits urbanístics necessaris perquè Hewlett Packard (HP) pugui construir el centre d'investigació de 3D al costat de la seu que la companyia té a Sant Cugat. La proposta d'aprovació inicial de la modificació del PGM ha rebut el suport de tots els partits, tret de la CUP-PC i ICV-EUiA, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La voluntat de l'equip de govern és crear les condicions necessàries perquè l'empresa nord-americana pugui desenvolupar aquesta nova activitat econòmica, que passarà per dues noves edificacions de planta baixa i cinc pisos, i suposarà un increment de la plantilla.

L'aprovació inicial de la modificació del PGM al sector de Can Graells, on està situada la seu de l'empresa, suposarà ampliar els usos de la zona i passar de ser 100% industrials a terciaris. A més, la modificació comporta un increment de l'aprofitament, que s'ha de transformar en unes cessions de zones verdes per part de l'empresa i l'abonament de 256.000 euros a l'Ajuntament.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, creu que aquesta operació beneficia Sant Cugat.

Damià Calvet

Es tracta de crear les condicions perquè HP pugui adaptar la seva activitat actual a una de futura que creiem que és molt beneficiosa per a Sant Cugat.


Es tracta d'un punt de vista que coincideix amb el del regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor, que ha posat en valor el compromís d'HP per mantenir l'activitat a la ciutat.

Ferran Villaseñor

Aquesta empresa no ha deslocalitzat l'activitat. S'ha quedat i ha afegit projectes d'I+D que necessitaven una modificació urbanística. Ho considerem necessari per al manteniment de l'empresa i per a la generació d'ocupació.


El tràmit inicial del ple municipal s'elevarà després a la comissió d'urbanisme de Barcelona, abans que retorni al ple per a l'aprovació final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.