Sant Cugat tindrà una ordenança específica per combatre el mosquit tigre


  • Comparteix:

Un exemplar de mosquit tigre / Foto: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Un exemplar de mosquit tigre / Foto: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Sant Cugat es dotarà d'una ordenança específica per prevenir i controlar el mosquit tigre. El ple ha aprovat aquest dilluns una moció institucional, originària d'una proposta de Ciutadans (C's), que insta l'Ajuntament a seguir treballant per evitar que hi hagi possibles focus de cria d'aquest insecte a l'espai públic i a fer una campanya informativa de sensibilització i educació.

ESCOLTA-HO

A més, el text proposa que entre les accions de control del mosquit tigre s'estudiï la possibilitat d'instal·lar nius per a ratpenats i orenetes. Ho ha explicat el regidor de C's Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

Proposem que a les seccions de control dels mosquits es pugui instal·lar caixes numerades per a ratpenats i orenetes, depredadors naturals dels mosquits.


Sant Cugat és la primera ciutat on es va identificar aquesta espècie d'insecte el 2004, però la població s'ha pogut controlar a través de mesures preventives i d'accions d'extermini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.