La pista de les Planes, Educació Viva i els carrers amb nom d'alcaldes franquistes, a l'audiència ciutadana


  • Comparteix:

Les plaques entregades per Arran

Les plaques entregades per Arran

L'audiència ciutadana del ple d'aquest mes ha estat protagonitzada pel projecte de cobertura de la pista esportiva de les Planes, el model educatiu de la futura escola i els carrers amb noms d'alcaldes franquistes, entre altres qüestions. El torn per a la ciutadania té lloc cada dilluns de ple a dos quarts de set de la tarda.

ESCOLTA-HO

Les Planes i la pista del districte
El president de l'associació de propietaris de les Planes, Sergi Torres, demana la cobertura de la pista esportiva del districte, l'espai on es desenvolupa bona part de les festes i de les activitats de la zona. El portaveu dels veïns remarca que el fet que la pista estigui descoberta implica el risc de no poder dur-hi a terme les propostes del districte pel temps. El president insta l'equip de govern a cobrir-la aquest any perquè estigui preparada per a la propera edició de la Festa Major de les Planes.

El regidor Joan Puigdomènech diu que existeix el compromís per cobrir la pista. Segons el regidor, ja està obert un procés participatiu per definir la cobertura de la pista i altres millores a dur-hi a terme. Al maig, s'encarregarà la redacció del projecte i, després de diversos tràmits, al setembre s'aprovarà el projecte definitivament. Les obres s'adjudicaran al desembre d'aquest any i començaran a principis de l'any vinent. Per a Festa Major d'aquest any, caldrà buscar una alternativa per cobrir la pista temporalment i, per a la del 2017, ja estarà llesta la cobertura definitiva.

Educació Viva i el projecte educatiu de la dotzena escola
Gabriel Jover, del col·lectiu Educació Viva, demana que s'inclogui aquest mètode pedagògic en la futura dotzena escola i lamenta que l'equip de govern no compleixi amb el model del futur centre el seu programa electoral, que deia que s'impulsaria un col·legi d'educació viva. Segons Jover, l'equip de govern ha influït per determinar l'equip directiu de la nova escola, que decideix la línia pedagògica.

La regidora d'Educació, Esther Salat, diu que la responsabilitat d'escollir la direcció del nou centre és de la Generalitat i nega que hi hagi hagut cap influència del consistori. Salat remarca que l'objectiu de l'escola ha de ser poder escolaritzar els alumnes de la zona i que cada barri necessita un centre de proximitat. Segons Salat, a la futura escola el col·lectiu hi trobarà punts en comú amb el model educatiu que proposen.

Veïns del carrer Vallseca
Uns residents a la promoció d'habitatges de Promusa lamenten els conflictes que generen dues famílies. Segons un veí, hi ha problemes de convivència i de manca de respecte de normes bàsiques.

La tinenta d'alcalde Susanna Pellicer diu que els veïns tenen raó i admet que hi ha un problema de convivència a la zona. Pellicer es compromet a intensificar les accions per solucionar el problema però no vol posar terminis a la possible resolució.

Altres torns de paraula
El membre d'Arran Sant Cugat Albert Staromiejski critica que a Sant Cugat encara hi hagi carrers i places amb noms de personalitats i alcaldes franquistes. Arran ha entregat les plaques que va treure d'aquestes vies de la ciutat. L'alcaldessa diu que respecta l'opinió d'Arran, però critica que hagin tingut 'un comportament incívic' per treure les plaques amb els noms franquistes dels carrers.

Una representant del Sindicat de Policies Municipals de Catalunya diu que és incongruent que Sant Cugat celebri el Dia Mundial de l'Activitat Física i que al mateix temps es retallin les hores de la formació física al cos policial local. L'alcaldessa diu que avaluaran les hores que s'hi dediquen i demana que se li entregui el document més endavant en una trobada amb el sindicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.