Sant Cugat reclama un hospital de proximitat a la Generalitat


  • Comparteix:

Imatge de l'Hospital General de Catalunya / Foto: Idc Salut

Imatge de l'Hospital General de Catalunya / Foto: Idc Salut

Sant Cugat demana a la Generalitat un hospital de proximitat. Ho ha acordat aquest dilluns el ple municipal amb els vots de Convergència i C's, mentre que la resta de grups hi han votat en contra. L'acord arriba després que la conselleria de Salut hagi decidit prescindir de l'Hospital General de Catalunya (HGC) en la xarxa d'assistència pública, fet pel qual la moció demana al govern que valori si cal construir un nou equipament o optar per l'ús d'espais buits d'aquest centre privat santcugatenc.

ESCOLTA-HO

El text de la moció incideix que el contracte de la Generalitat amb l'HGC per a la prestació de serveis a la sanitat pública és d'uns 17 milions d'euros, tot i que en l'actualitat no supera els 12 milions. A més, recorda que el 2014 l'HGC va atendre 2.671 pacients de sanitat pública, dels quals 636 van ser derivacions per intervencions quirúrgiques. A més, assegura que la decisió de la conselleria de retirar l'equipament santcugatenc de la prestació de serveis a la sanitat pública afectarà les llistes d'espera i comportarà una reducció de llocs de treball a l'HGC.

Per això, el ple insta el departament de Salut a buscar solucions perquè la ciutat tingui un hospital de referència. La tinenta d'alcalde de Benestar, Susanna Pellicer, ha posat sobre la taula la possibilitat de l'hospital Vicenç Ferrer o d'aprofitar els equipaments ja existents com el mateix HGC.

Susanna Pellicer

Potser l'hospital Vicenç Ferrer o, com marca la lògica, aprofitar el centre que tenim al nostre municipi.


En aquest sentit, Pellicer ha defensat la col·laboració público-privada, de la qual ha dit produeix 'al·lèrgia' als grups que han rebutjat aquesta proposta. De fet, ERC-MES i la CUP-PC havien presentat una moció alternativa per donar suport a la sortida de l'Hospital General de Catalunya del sistema sanitari integral d'utilització pública (SISCAT).

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha incidit que amb la salut no es pot fer negoci i ha retret a CDC que l'estat actual del sistema és la seva responsabilitat.

Núria Gibert

El sistema de salut públic està com està perquè s'han fet retallades, externalitzacions i corrupteles dels òrgans de govern de CDC.


ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC també han coincidit a defensar inversions en centres públics i no privats.

Hospital de referència
El ple municipal també ha rebutjat la proposta del PSC per reclamar la construcció de l'hospital de referència comarcal Vicenç Ferrer. Convergència i C's hi han votat en contra, ja que la seva moció ja recull la necessitat d'un centre de proximitat. La resta de grups ha donat suport a la proposta.

La moció també demanava un ambulatori de proximitat per al barri del Monestir- Sant Francesc i una unitat d'urgències d'atenció primària de proximitat, de diagnosi ràpida i de pediatria per a Rubí, punts que també han quedat rebutjats amb els vots de Convergència i C's, mentre que la resta de grups s'han abstingut. Tot i així, els grups municipals han aprovat per unanimitat el primer punt d'aquesta proposta, el que reclama a la Generalitat una millora de la xarxa de recursos sanitaris a través de l'adequació de l'oferta d'atenció a les necessitats reals de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.