El ple desestima la revisió de les ordenances fiscals de l'IBI del 2013 demanada per una empresa


  • Comparteix:

Imatge d'un solar sense edificar

Imatge d'un solar sense edificar

El ple municipal ha desestimat per unanimitat aquest dilluns la sol·licitud d'una empresa per revisar les ordenances fiscals de l'IBI del 2013. La petició és per l'aplicació d'un tipus diferenciat d'IBI més alt per als propietaris de solars sense edificar més grans. L'equip de govern considera que hi ha arguments jurídics per rebutjar aquesta petició, tot i que aquest tipus diferenciat va ser invalidat arran d'unes sentències i ja no està previst a les ordenances des del 2015.

ESCOLTA-HO

L'empresa Covelocals ja va demanar, juntament amb una altra companyia, la revisió de les ordenances fiscals i l'IBI d'uns terrenys sense edificar. Els demandants denunciaven que se'ls va aplicar un impost superior al corresponent pel fet de tenir els solars buits, tot i que això no està previst a la llei. El ple va denegar llavors aquesta petició perquè l'equip de govern va al·legar que aquelles ordenances i l'IBI, corresponents al 2011, 2012 i 2014, no van ser recorregudes en el termini en què eren vigents.

La petició arribava arran de dues sentències del TSJC que van obligar l'Ajuntament a retornar part de la liquidació de l'IBI del 2013 i 2014 a una empresa propietària d'un solar sense edificar a la qual es va aplicar un tipus diferenciat de l'1,04%.

Ara l'empresa Covelocals ha demanat la revisió de les ordenances fiscals de l'IBI del 2013, però la sol·licitud ha estat rebutjada pel ple. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat el posicionament de l'equip de govern.

Carles Brugarolas

L'empresa no és que tingui raó. Era molt feble la regulació i va trobar una escletxa. Nosaltres pensem que no tenia raó.


A partir del 2015, l'Ajuntament ja va canviar les ordenances municipals per no incorporar aquest concepte diferenciat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.