Conesa assegura que Sant Cugat està preparada per acollir refugiats


  • Comparteix:

Conesa, durant la trobada / Foto: Premsa Ajuntament

Conesa, durant la trobada / Foto: Premsa Ajuntament

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que la ciutat està preparada per rebre refugiats i que, més que abordar el nombre de persones a acollir, el que cal fixar són els serveis a oferir. Ho ha dit aquest dimecres en la reunió del Comitè per a l'acollida de persones refugiades que s'ha celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit per la consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa. La trobada ha debatut un pla d'acció institucional que calibri el banc de recursos de què disposa el país.

Conesa ha destacat la bona coordinació entre la Generalitat, les entitats municipalistes i les organitzacions que treballen en la rebuda de refugiats. De la seva banda, la consellera Dolors Bassa ha reclamat al govern espanyol que cedeixi la gestió directe davant l'immobilisme d'aquest tema.

Bassa també ha explicat que s'ha elaborat una pàgina web, Refugiats.cat, que servirà de presentació a les persones d'acollida, així com un manifest conjunt per demanar a l'executiu espanyol que els municipis puguin atendre les 1.800 persones que està previst que arribin les pròximes setmanes i les 4.500 que arribaran més endavant.

Sant Cugat i els refugiats
La ciutat va constituir el setembre la Comissió Operativa de Síria, per organitzar la possible arribada de refugiats polítics sirians. Fins ara la comissió ha rebut la petició de col·laboració de 45 voluntaris. Els interessats poden contactar amb la comissió a través del correu cooperacio@santcugat.cat.

El consistori ha donat 12.200 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per ajuda directa als refugiats sirians. Des de setembre, Sant Cugat és ciutat refugi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.