Valldoreix demanarà a Sant Cugat recuperar la gestió del pàrquing de l'estació


  • Comparteix:

Pàrquing de l'estació / Foto: Google Maps

Pàrquing de l'estació / Foto: Google Maps

L'EMD de Valldoreix demanarà a l'Ajuntament recuperar la competència i la gestió del pàrquing de l'estació que la mateixa entitat municipal va cedir a Sant Cugat en concepte d'una permuta de terrenys. Valldoreix sol·licita que, mentre Promusa no desenvolupi urbanísticament el solar de davant l'estació, es mantingui la gratuïtat de l'aparcament i es miri de prioritzar l'ús per al veïnat del territori.

Fa dos anys i mig, Valldoreix i Sant Cugat van signar un conveni que va incloure que el passeig del Nard, els terrenys del davant del CAP i un tram del carrer de Mossèn Cinto passessin a l'administració valldoreixenca. Un intercanvi de terrenys en què l'EMD va cedir a Sant Cugat el solar de davant de l'estació de FGC en un pas necessari per possibilitar el desenvolupament urbanístic de la zona per construir la primera promoció d'habitatge públic.

Aquesta permuta de terrenys va suposar cedir la competència i la gestió del pàrquing al consistori, que a la vegada va cedir-les a Promusa. Ara, l'EMD, arran d'una moció de C's i CiU-Actuem, ha aprovat a la junta de veïns d'aquest dijous negociar amb l'Ajuntament aquests aspectes.

La CUP-PC, que va votar-hi en contra, i ERC-MES, que va abstenir-se, s'han sorprès de la petició de C's i l'equip de govern quan Valldoreix va cedir els terrenys a Sant Cugat. Les dues coalicions no han trobat encertat prioritzar l'ús de l'aparcament només per als valldoreixencs, tal com va evidenciar el vocal republicà Noël Climent. La vocal de Mobilitat, Susanna Herrada, creu que el deure de l'EMD és treballar per als veïns del territori.

Noël Climent / Susan

Crec que no només ens hem de referir a la gent de Valldoreix, sinó també a aquells que hi tenen una proximitat / No és legal que sigui només per a Valldoreix, però amb la llei a la mà intentarem fer-ho perquè beneficiï al màxim els valldoreixencs.


El text aprovat també expressa la nombrosa afluència de vehicles, procedents d'altres punts de la ciutat o altres municipis, a l'estació de Valldoreix en detriment de l'ús que poden fer els valldoreixencs.

Altres mocions
La junta de veïns va acordar, a través d'una moció institucional, la donació de 18.000 euros a l'ONG Proactiva Open Arms que gestiona l'ajuda a persones refugiades que arriben a Lesbos.

Per unanimitat van aprovar-se altres propostes com la revisió dels sentits dels carrers del sector Rossinyol i Gafarró, un text de tots els partits, i declarar Valldoreix vila lliure de glifosat, a petició de la CUP-PC, ERC-MES i C's.

Un altre punt en què totes les forces es van posar d'acord va ser en dotar Valldoreix d'una ordenança específica per prevenir i controlar el mosquit tigre, a petició de C's.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.