C's vol que la web de l'Ajuntament sigui més accessible


  • Comparteix:

Munia Fernandez-Jordan i Aldo Ciprian han posat d'exemple la web de l'Ajuntament de Saragossa

Munia Fernandez-Jordan i Aldo Ciprian han posat d'exemple la web de l'Ajuntament de Saragossa

Ciutadans (C's) presentarà una moció al ple d'abril per demanar que la web de l'Ajuntament sigui més accessible al col·lectiu de persones amb discapacitat, a nouvinguts que no coneixen els idiomes oficials i a les persones grans. La formació critica que l'Ajuntament destinés el 2013 una partida de prop de 60.000 euros per renovar i millorar el portal i que 'el contracte no inclogués l'actualització de la interfície'. El partit demana que el proveïdor de serveis web del consistori faci gestions, sense cost afegit, per obtenir l'acreditació AENOR del nivell més alt d'accessibilitat de la web amb la implementació de les millores que siguin necessàries.

La versió de la web de l'Ajuntament compleix la legislació actual que requereix que les pàgines web de l'administració pública compleixin la certificació Doble-A. Segons C's, aquesta versió 'ja ha quedat obsoleta' i demana que es faci un pas més per aconseguir un certificat superior. El portaveu de C's, Aldo Ciprián, ha explicat que l'objectiu del text.

Aldo Ciprián

La nostra finalitat no és tant tècnica com la capacitat de fer-ho més intuïtiu, més fàcil. Volem que el ciutadà pugui accedir a aquesta pàgina d'una manera senzilla perquè sigui una eina útil per als ciutadans.


La formació també demana que s'exigeixi a Sorea, Promusa, el Teatre-Auditori i les concessionàries d'autobús urbà i interurbà que avaluïn l'accessibilitat de les seves pàgines web i en corregeixin les deficiències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.