El PSC vol que s'estudiï la connexió de Can Barata amb la xarxa d'aigües de Sant Cugat o Rubí


  • Comparteix:

José Gallardo i Pere Soler

José Gallardo i Pere Soler

El PSC proposarà en el procés dels pressupostos participatius que s'elabori un estudi per connectar Can Barata a la xarxa d'aigües municipal de Sant Cugat o a la de Rubí. El partit lamenta que aquest barri s'abasteixi d'aigua a través d'un dipòsit que s'ha d'omplir diàriament. Els socialistes també posaran sobre la taula que s'elabori una diagnosi per a la construcció d'una estació central d'autobusos entre l'estació de FGC de Volpelleres i la de Renfe.

El portaveu socialista, Pere Soler, ha subratllat que els veïns de Can Barata tenen els mateixos drets que la resta de santcugatencs.

Pere Soler

Volem dignificar Can Barata. Cal donar la pressió i la qualitat de l'aigua que necessiten els veïns, que paguen els seus impostos. No es pot permetre que no disposin d'aquests serveis i s'hagi d'omplir amb galledes el dipòsit.


El ple de febrer va aprovar una proposta de l'equip de govern per encetar els tràmits urbanístics que comportaran l'aixecament de la suspensió de les llicències d'edificació a Can Barata, aturades a causa del procés de regularització. Una vegada s'enllesteixi, s'abordaran diverses actuacions a Can Barata, entre elles, la construcció d'un vial per millorar la mobilitat i l'obtenció de zones verdes.

Són unes accions que van arribar després que fa dos anys l'equip de govern rebutgés la moció del PSC per elaborar un pla integral de millora del barri, com resoldre problemes en transport públic i de connectivitat amb el nucli. El govern va reconèixer la necessitat de millores a la zona, però va afirmar que no calia un pla integral a Can Barata.

Coll Favà i Volpelleres
El PSC també proposarà que els pressupostos participatius incloguin l'elaboració d'una diagnosi per construir una estació central d'autobusos ubicada entre l'estació de FGC de Volpelleres i la de Renfe. Impulsar aquesta zona, que acolliria taxis i autobusos urbans i interurbans, serviria perquè es millorés el servei de la línia R8 de Renfe. Ho ha explicat Pere Soler.

Pere Soler

Ens ajudaria a dignificar aquell punt. Obligaríem així tant la Generalitat com l'Estat a impulsar recursos en la línia R8 de Renfe.


Es dóna el cas que Renfe comença aquest mes les obres de remodelació de l'estació de Sant Cugat. Les actuacions tenen un pressupost de 813.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos i mig. Els treballs permetran adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda.

D'altra banda, els socialistes volen que s'impulsi un estudi per millorar a Volpelleres el servei de recollida de brossa, les bateries de contenidors i els serveis de neteja. La proposta, que també es posaria sobre la taula per als pressupostos participatius, també preveu la construcció d'un punt verd com el de Can Magí.

Salut
A banda d'aquestes reivindicacions, el PSC portarà al procés participatiu de Sant Francesc-Monestir encetar els tràmits per dotar la zona d'un 'ambulatori de proximitat' amb un metge de capçalera i una infermera, com el cas del centre sociosanitari de la Floresta. Caldria definir l'espai on s'ubicaria i els horaris, i instar MútuaTerrassa, concessionària del servei a la ciutat, perquè s'impliqui amb la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.