ICV-EUiA, la CUP-PC i C's s'uneixen contra la criminalització de la prostitució voluntària

Els grups defensen un marc normatiu municipal per protegir les treballadores / Foto: ACN

Política

Publicat el 8/abr/16 per Anna González

ICV-EUiA, la CUP-PC i C's presentaran al ple municipal una moció alternativa a la de Convergència per abolir la prostitució. En el text alternatiu, les tres formacions rebutgen la criminalització de la prostitució exercida voluntàriament i proposen el desenvolupament d'un marc normatiu municipal que garanteixi la seva protecció i seguretat.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, creu que la moció de Convergència és 'poc realista i oportunista', ja que barreja el tràfic de persones i l'explotació sexual amb la prostitució exercida voluntàriament.

Per això, la proposta alternativa rebutja el tràfic de persones, però també la criminalització de les dones que decideixen prostituir-se.

Roser Casamitjana

Defensem eradicar el tràfic de persones, però no és adequat criminalitzar les dones que sense massa alternatives laborals han decidit dedicar-se a la prostitució.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La moció de les tres formacions també proposa garantir un marc normatiu municipal per a l'exercici del treball sexual voluntari amb l'objectiu d'aconseguir una major protecció i seguretat.

Roser Casamitjana

Creiem que s'ha de garantir un marc mínim perquè aquestes dones puguin tenir els seus drets. Que puguin treballar amb la màxima seguretat i higiene.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, el text insta a augmentar les ajudes a programes específics de formació i reinserció per a les persones que vulguin deixar la prostitució i dóna suport a les polítiques de protecció de drets de les treballadores del sexe que es treballa des de l'Ajuntament de Barcelona.