ICV-EUiA instarà l'Ajuntament a no contractar empreses que fan servir paradisos fiscals en la seva activitat

Logotip de la iniciativa / Foto: Plataforma per Una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària

Política

Publicat el 13/abr/16 per Alba Triadó / Sergio Morales

ICV-EUiA instarà l'Ajuntament a no contractar empreses que fan servir paradisos fiscals en la seva activitat. La formació presentarà una moció al ple de dilluns que ve per demanar que el consistori es comprometi a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics tinguin en compte les empreses que tenen conductes fiscals responsables. La proposta és una iniciativa de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària.

El text recull que es faci pública la documentació presentada per les empreses que optin a concursos públics, en què es detalli la seva presència a paradisos fiscals i la xifra de negocis a aquests territoris. El regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez creu que, pel fet que Sant Cugat té un teixit empresarial molt ampli, podria haver-hi gent que tingui aquestes vinculacions.

Ramon Gutiérrez

Per la situació de Sant Cugat, imaginem que hi ha gent amb aquestes vinculacions. Esperem que l'administració no hagi treballat mai amb aquestes empreses i que no ho faci a partir d'ara.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



ICV-EUiA vol que el compromís es tradueixi en la tramitació de les disposicions legals necessàries amb un termini màxim de sis mesos des de l'aprovació de la moció.