La CUP-PC insta l'Ajuntament a plantar-se davant l'Audiència Nacional espanyola


  • Comparteix:

Núria Gibert al ple / Foto: Localpres

Núria Gibert al ple / Foto: Localpres

La CUP-PC vol que l'Ajuntament mostri el rebuig als requeriments que l'Audiència Nacional espanyola ha enviat als gairebé 300 consistoris que han aprovat una moció de suport a la declaració del Parlament sobre l'inici del procés independentista a Catalunya després dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015. La formació presentarà una moció per via d'urgència al ple de dilluns per demanar que es doni ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments, puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional espanyola.

La proposta també demana exigir els Mossos d'Esquadra i a la conselleria d'Interior que desatenguin les ordres de l'Audiència Nacional espanyola ja que, segons la formació, tenen com a objectiu trobar excuses per investigar regidors i alcaldes per haver representat la voluntat del poble. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, explica el requeriment que fan al conseller d'Interior, Jordi Jané.

Núria Gibert

Que ordeni als Mossos d'Esquadra que s'abstinguin d'obeir cap requeriment que arribi de l'Audiència Nacional. Creiem que és una situació excepcional i que els Mossos han d'obeir la Generalitat. El Parlament ja s'ha posicionat en aquests termes amb una majoria àmplia sobiranista.


El text recull que el dret a l'autodeterminació és un exercici cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i des dels ajuntaments. La moció també insta donar suport a les mobilitzacions que es convoquin per fer costat a les persones encausades i als Ajuntaments requerits, i a fer una crida els santcugatencs a participar-hi.

La moció forma part de la campanya #sensepor engegada per la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.