L'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat, a votació al ple de dilluns


  • Comparteix:

Carmela Fortuny ha presentat els punts del ple amb el director d'àmbit d'Urbanisme, Toni Serra

Carmela Fortuny ha presentat els punts del ple amb el director d'àmbit d'Urbanisme, Toni Serra

L'equip de govern portarà a aprovació al ple d'aquest dilluns la constitució de l'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat, recollit en el Pla Estratègic d'Habitatge. L'organisme tindrà l'objectiu d'analitzar la situació actual del sector a la ciutat, tant pel que fa a l'oferta i la demanda com als problemes que s'hi relacionen, com les ocupacions i les situacions d'infrahabitatge.

L'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat es dividirà en dos: el social, on hi haurà el debat i es prendran decisions, i el tècnic. El primer estarà format per l'equip de govern, grups municipals, col·legis professionals i entitats relacionades amb l'habitatge. Per exemple, hi haurà representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Creu Roja, Caritas, Sant Cugat Empresarial (SCE) i Apiàlia. A l'observatori tècnic, hi seran presents responsables de les àrees del consistori que afecten l'habitatge, com Urbanisme, Benestar i Ciutadania i Serveis Socials.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, explica que el pes principal el portarà l'observatori social.

Carmela Fortuny

L'observatori social ha de prendre decisions en funció de la informació que passi l'observatori tècnic, però també han de poder presentar propostes.


Altres punts del ple
En l'àmbit urbanístic, l'equip de govern també portarà a aprovació dos canvis de titularitat d'accessos a la C-16. El primer, la cessió de les calçades laterals entre els enllaços 11 i 13 del consistori a la Generalitat que, de fet, ja n'està assumint el manteniment. L'altre, l'assumpció per part de l'Ajuntament de la titularitat dels futurs accessos a la Colònia Oller, que encara no estan projectats. L'objectiu és tenir la possibilitat d'executar-los quan es consideri necessari.

L'equip de govern també proposa aprovar el reglament de creació i funcionament del Registre Municipal de Grups d'Interès. En l'àmbit econòmic, els preus públics per la prestació de serveis del Patronat Municipal d'Educació prendran el protagonisme, conjuntament amb el Pla Econòmic Financer 2016-2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.