Comença el procés per decidir el futur de Can Cabassa i la integració dels Alous


  • Comparteix:

Una de les taules del procés de participació

Una de les taules del procés de participació

El Casal de Mira-sol ha acollit aquest dissabte la primera de les quatre sessions per decidir com ordenar els espais lliures del barri de Can Cabassa i la integració en aquest àmbit de l'estany dels Alous. Sis taules de debat han servit per iniciar aquest procés amb el qual els veïns faran arribar propostes i aportacions. El procés està guiat per tècnics de l'Ajuntament i una vintena d'estudiants de l'Escola Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Després de la presentació del procés, una cinquantena de persones s'ha aplegat en aquesta primera sessió, centrada en la diagnosi. La sostdirectora de Participació Ciutadana, Marina Casals, ha explicat com funciona aquest procés participatiu.

Marina Casals

S'ha organitzat el debat en sis taules diferents. Els espais de treball toquen aspectes com la mobilitat, espai públic, necessitats i els mateixos espais de Can Cabassa i l'estany dels Alous.


L'objectiu és que els residents puguin fer aportacions i propostes, després que el Pla de Millora Urbana de Can Cabassa hagi quedat suspès. El director de l'àmbit d'Urbanisme, Habitatge i Mobilitat, Antoni Serra, ha destacat que es tracta de començar de zero des de la reflexió conjunta per decidir com ordenar els espais lliures.

Antoni Serra

El procés és per pensar com hem de tractar i ordenar tots els espais lliures que queden entre el barri i l'AP-7, i la seva relació amb l'estany dels Alous.


El procés la implicació d'una vintena d'estudiants del màster d'Arquitectura de l'ETSAV. Un dels alumnes, Èric Palma, ha explicat que s'encarregaran de recollir totes les aportacions i endreçar-les en una quinzena de propostes per a aquest espai.

Èric Palma

Destil·larem la informació i amb els resultats enfocarem el projecte.


La següent cita del procés serà el 30 d'abril amb la fase de priorització de la diagnosi. El 17 de maig tindrà lloc la sessió de propostes i al juny es presentaran les propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.