Sant Cugat prioritzarà en els concursos les empreses que no utilitzin paradisos fiscals il·legalment


  • Comparteix:

Logotip de la iniciativa / Foto: Plataforma per Una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària

Logotip de la iniciativa / Foto: Plataforma per Una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària

Sant Cugat es compromet a fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics afavoreixen les empreses que tenen conductes fiscals responsables en detriment de 'les que utilitzen paradisos fiscals per fer frau'. Ho ha aprovat el ple aquest dilluns en una moció institucional, originària d'una proposta de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària i Oxfam Intermon que ICV-EUiA va proposar al ple.

ESCOLTA-HO

El text recull que es faci pública la documentació presentada per les empreses que optin a concursos públics en què es detalli la seva presència a paradisos fiscals i la xifra de negocis a aquests territoris. La moció també insta a fer pública la informació relativa a les decisions sobre les empreses que han participat en concursos públics en funció de la seva responsabilitat fiscal.

El membre de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària Eduard Unseta ha alertat que els paradisos fiscals són el principal forat negre per al frau fiscal de les grans empreses i fortunes.

Eduard Unseta

L'evasió fiscal costa molts diners a la ciutadania. A l'Estat espanyol el 72% del frau fiscal prové de les grans empreses i fortunes. Els paradisos fiscals són el principal forat negre.


La moció també insta que el compromís es tradueixi en la tramitació de les disposicions legals necessàries amb un termini màxim de sis mesos des de l'aprovació del text.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.