Sant Cugat posa fil a l'agulla a la creació del primer registre municipal de 'lobbies'


  • Comparteix:

Exterior de l'edifici de l'ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

Exterior de l'edifici de l'ajuntament / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Ajuntament posarà en marxa el Registre de Grups d'Interès per donar compte de les reunions que membres del sector públic municipal tenen amb grups d'influència i 'lobbies'. Sant Cugat es converteix així en el primer consistori en crear aquest registre que dóna compliment a la Llei de Transparència. La inscripció és voluntària i gratuïta. L'equip de govern ha portat al ple l'aprovació inicial del reglament de creació i funcionament d'aquest mecanisme, que ha comptat amb el suport de C's i el PP. La resta de grups s'han abstingut per presentar al·legacions.

ESCOLTA-HO

Una vegada passat per ple, ara s'activarà el registre a la web municipal Govern Obert de l'Ajuntament. Es podran inscriure les persones i les organitzacions que participen en l'elaboració o l'aplicació de les polítiques públiques de l'Ajuntament.

Sant Cugat vol servir de prova pilot en aquest aspecte, ja que una de les poques experiències similars és la desenvolupada per la Generalitat. Al registre del govern, hi consten 12 grup inscrits i és per això que Sant Cugat vol aconseguir una major activitat.

El Registre de Grups d'Interès se suma així a altres eines municipals per promoure la transparència i el bon govern com el Pla d'Integritat i el portal Govern Obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.