El ple aprova crear l'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat


  • Comparteix:

Habitatges de Promusa / Foto: Promusa.cat

Habitatges de Promusa / Foto: Promusa.cat

L'Ajuntament ha aprovat constituir l'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat recollit en el Pla Estratègic d'Habitatge. L'organisme tindrà l'objectiu d'analitzar la situació actual del sector a la ciutat amb aspectes com l'oferta, la demanda, les ocupacions i les situacions d'infrahabitatge. Tots els grups municipals del ple han votat a favor de la iniciativa.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que aquesta eina analitzarà el Pla Local d'Habitatge de 2012 i el Pla Estratègic d'Habitatge. A més, Calvet ha subratllat el compromís municipal per lluitar contra els habitatges buits.

Damià Calvet

Anirem fins a les darreres conseqüències en la persecució als grans tinents d'habitatge buit, siguin bancs o empreses promotores. També en qüestions de pobresa energètica.


Tots els grups de l'oposició han posat en valor la creació de l'Observatori, al qual demanen promocionar el lloguer en el parc públic d'habitatge i facilitar als joves l'accés a una vivenda. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, confia que aquesta eina servirà perquè 'la classe treballadora' tingui accés a un lloc per viure a la ciutat.

Núria Gibert

L'habitatge és el problema de Sant Cugat. Les últimes dues dècades s'ha centrifugat la classe treballadora i això s'ha d'acabar. L'observatori ha de tenir un paper cabdal en aquesta anàlisi.


L'Observatori de l'Habitatge de Sant Cugat es dividirà en dos: el social, on hi haurà el debat i es prendran decisions, i el tècnic. El primer estarà format per l'equip de govern, grups municipals, col·legis professionals i entitats relacionades amb l'habitatge. Per exemple, hi haurà representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la Creu Roja, Caritas, Sant Cugat Empresarial (SCE) i Apiàlia. A l'observatori tècnic, hi seran presents responsables de les àrees del consistori que impliquen l'habitatge, com Urbanisme, Benestar i Ciutadania i Serveis Socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.