Valldoreix aprova el full de ruta a seguir fins al 2019


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns

Moment de la junta de veïns

Valldoreix ja disposa d'un Pla d'Actuació Municipal (PAM) que marcarà els objectius prioritaris de l'EMD i les accions a seguir durant aquest mandat. Amb l'únic suport de l'equip de govern, format per CiU-Actuem, la junta de veïns extraordinària d'aquest dilluns ha acordat crear una comissió de seguiment del pla que elaborarà un informe trimestral de la feina feta. L'oposició hi ha votat en contra perquè considera que no es té en compte el seu paper i que el pla es redueix a l'acció política del govern.

El vocal de Participació Ciutadana, Xavier Gavaldà, ha remarcat que el PAM anirà adaptant-se a les necessitats del territori i que serà un document en constant evolució. També ha afirmat que el pla farà una audiència anual per retre comptes a la ciutadania sobre l'estat d'execució.

L'oposició ha votat en bloc contra el PAM. La CUP-PC, C's i ERC-MES creuen que el pla no té en compte la seva representativitat política i que es limita a ser el programa polític de CiU-Actuem. Ho han argumentat els vocals Ferran Margineda, Susanna Casta i Noël Climent.

Oposició

Aquesta proposta d'acció de govern és la de vostès i no pas la de la ciutadania. / Em diu alguna cosa que haig de votar 'no' perquè la vostra acció de govern no és la meva. / Com a oposició ens sentim bastant inútils i no perquè no puguem fer la feina, sinó perquè se'ns menysté constantment.


Gavaldà ha discrepat del posicionament de l'oposició i s'ha mostrat confiat a arribar a acords en els processos participatius que es derivaran del PAM.

Xavier Gavaldà

Crec que l'esforç el fem. S'ha fet l'esforç per poder trobar-nos i parlar. Espero que en els processos participatius puguem arribar a consensos com hem fet amb el catàleg.


El decàleg d'eixos del territori
La sessió ha donat el vistiplau, amb els vots a favor de CiU-Actuem, la CUP-PC i C's, al decàleg d'eixos i condicions del Model de Vila per a Valldoreix, que sorgeix del procés participatiu del PAM amb el lideratge de Mou-te per Valldoreix.

Aquest document, consensuat al Consell de la Vila, expressa els compromisos que els successius governs duran a terme a cada mandat en temes relacionats com la mobilitat, la transparència i l'aparcament. ERC-MES s'ha abstingut per titllar 'de poca utilitat' la manera amb què Mou-te ha portat el procés participatiu del decàleg.

Comunicat de suport
La CUP-PC ha llegit un comunicat de suport a la periodista resident a Valldoreix Empar Moliner, que ha estat objecte de crítiques per cremar una simulació de la Constitució espanyola durant l'emissió de l'espai 'Els matins' de TV3.

A la junta de veïns, que ha coincidit amb el ple de Sant Cugat, hi han assistit set persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.