El ple demana retirar l'ordre de copagament per a les persones amb discapacitat


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del ple municipal

Una imatge d'arxiu del ple municipal

El ple municipal ha demanat retirar l'ordre de copagament per a les persones amb discapacitat. La voluntat del text aprovat és demanar al govern català que aprovi uns nous barems elaborats amb la participació dels col·lectius que treballen amb persones amb discapacitat que determinin la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions. Tots els grups municipal s'han sumat a la moció presentada pel PSC, excepte el PP, que s'ha abstingut.

A finals de 2014, el govern de la Generalitat va aprovar l'ordre de copagament que havia de determinar l'import que han de pagar els beneficiaris dels serveis de dependència en funció dels seus ingressos, el seu patrimoni i les càrregues familiars. El PSC, amb el suport de la majoria dels altres partits, considera que aquest sistema no és just, com ha explicat el portaveu de la formació, Pere Soler.

Pere Soler

Ha estat un desencert aquest nou sistema de copagament i ha provocat que els usuaris del servei pateixin una baixada dràstica dels seus recursos econòmics. Lògicament, a més, ha suposat una pressió econòmica a les rendes mitjanes i baixes.


La moció també demana a l'Estat espanyol que compleixi amb el finançament de la llei de la dependència per poder desplegar-la. És un acord del text amb què el PP de Sant Cugat no està d'acord. El portaveu de la formació, Álvaro Benejam, ha explicat els motius de l'abstenció.

Álvaro Benejam

És tà bé demanar al govern central que compleixi els seus compromisos, però, amb la situació econòmica actual, s'ha de tenir en compte que és molt difícil dotar-los. Però sí que estem d'acord amb demanar a la Generalitat que no modifiqui els criteris d'avaluació de les persones que han de ser ateses.


3.041 santcugatencs d'un total de 3.709 sol·licituds s'han beneficiat el 2015 de les ajudes de la Llei de la Dependència, segons les dades que ha facilitat l'àrea de Serveis Socials. 369 persones han vist reconeguda una situació de dependència en els últims dos anys, mentre 82 esperen la resolució del cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.