Santi Vila: 'Acabarem la primavera amb el 95% dels 'papers de Salamanca' lliurats als seus propietaris'


  • Comparteix:

El conseller Santi Vila / Foto: ACN

El conseller Santi Vila / Foto: ACN

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afirmat aquest dimecres que la gestió del retorn dels 'papers de Salamanca' per part de les institucions implicades -ministeri de Cultura espanyol i Generalitat- 'és exemplar'. Vila ha qualificat de 'soroll' la reclamació que l'entitat Salvar el Archivo de Salamanca ha fet aquest dimarts perquè es retornin 400.000 documents en possessió de la Generalitat a Salamanca. El conseller ha informat que el 85% del total de documents transferits a Catalunya ja han estat lliurats als seus propietaris i el 10% pendent s'entregarà 'en els propers dies i setmanes'. Així, quedarà pendent un 5% dels 'papers', que encara s'estan inventariant.

Vila ha explicat que Catalunya encara té pendent de rebre, des de Salamanca, una sèrie de fons que sumen uns 45.000 documents més, entre els quals hi ha els lligalls de 43 ajuntaments catalans.

Santi Vila

Amb una perspectiva de conjunt, acabarem la primavera amb el 95% de la documentació lliurada al legítim propietari.


El conseller Vila ha recordat que tot el procediment del retorn dels 'papers de Salamanca', des de 2006, està avalat, supervisat i controlat per una comissió mixta formada per representants i tècnics del ministeri de Cultura espanyol i de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.