El Pla especial de Can Busquets podria tirar endavant amb o sense els vots d'ERC


  • Comparteix:

Can Busquets ha centrat bona part del balanç de l'any fet per recoder a preguntes de la premsa.

Can Busquets ha centrat bona part del balanç de l'any fet per recoder a preguntes de la premsa.

Lluís Recoder creu que el Pla Especial del sector de Can Busquets es podria tirar endavant tot i que Esquerra Republicana, com ja ha anunciat, s'hi oposi. L'alcalde ha explicat que Torre Negra els servit de 'full de ruta' per no cometre els mateixos errors a Can Busquets i presentar un projecte urbanístic que aconsegueix protegir el 80% del sòl sense comprometre 'jurídicament' les finances locals.

Recoder està convençut que la Generalitat acabarà donant el seu vot afirmatiu a la modificació del PGM a la Floresta, i per tant, al desenvolupament urbanístic de Can Busquets. L'alcalde creu que el projecte ha aconseguit, fins ara, passar tots els filtres administratius i no veu raonaments perquè el consell executiu pugui fer marxa enrere.

Una vegada aprovat, el Pla Especial podrà tirar endavant, amb o sense els vots d'Esquerra Republicana. Recoder ha explicat que en cas que el ple no pogués aprovar el Pla, igualment, el seu desenvolupament urbanístic podria tirar endavant per 'silenci administratiu':

Lluís Recoder

ERC farà el que cregui que ha de fer. Sobre aquest punt no hem arribat mai a un acord. El Pla Especial tirarà endavant.


En tot cas, Recoder ha tornat a defensar la proposta de l'equip de govern com la millor per 'protegir' Can Busquets. Afirma que se'n preserva el 80% i es concentra tot el sòl residencial a la zona més propera a la carretera mentre s'aconsegueix protegir la capçalera de la vall de la Rierada.

Especialment crític s'ha mostrat Recoder amb els continus retrets per no declarar 'sòl forestal no urbanitzable' Can Busquets tal i com es va fer, en el seu dia, amb Torre Negra. L'alcalde ha confessat que 'han après dels errors' i que ser pioners en la protecció d'una parcel·la de Collsertola els ha permès protegir ara Can Busquets sense comprometre 'jurídicament' l'Ajuntament:

Lluís Recoder

Sant Cugat està ssumint molt risc amb Torre Negra. Crec que no n'hem d'assumir més. Hem après de ser pioners.


Recoder és partidari de declarar Collserola com a 'parc natural' de manera que es tregui la responsabilitat de les esquenes dels ajuntaments que aguanten, tots sols, la defensa del territori. En tot cas, diu que altres municipis com ara Sant Just o Molins de Rei estant optant per la mateixa estratègia que Sant Cugat per tal de blindar jurídicament el projecte i evitar que, passats els anys, un tribunal pugui comprometre les finances locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.