Els governs de Sant Cugat i de l'EMD defensen la modificació del PGM i acusen l'oposició de deslleialtat


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde Damià Calvet i el president de l'EMD, Josep Puig, a la roda de premsa / Foto: Localpres

El tinent d'alcalde Damià Calvet i el president de l'EMD, Josep Puig, a la roda de premsa / Foto: Localpres

Els governs de Sant Cugat i Valldoreix neguen cap tipus d'irregularitat urbanística en la modificació del PGM al contrari del que han denunciat entitats i partits de l'oposició aquest dimecres. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, assegura que s'ha actuat pel bé de la ciutat i insta els denunciants a dirigir-se a la fiscalia o a l'oficina anticorrupció si tenen indicis d'irregularitats. L'equip de govern portarà al proper ple municipal la creació d'una comissió informativa sobre aquesta modificació del PGM com a gest de transparència.

La resposta de Calvet ha arribat després que l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent x Valldoreix, ICV, MES, el PSC, la CUP i Procés Constituent hagin anunciat la interposició d'un recurs contenciós-administratiu contra l'Ajuntament i l'EMD per presumptes irregularitats en l'execució de la modificació del PGM. Els demandants han assegurat que, tot i ser necessari el canvi de planejament per evitar indemnitzacions a propietaris de zones verdes, el consistori ha aprofitat per fer modificacions innecessàries que afavoreixen indegudament alguns propietaris. Aquests partits i entitats reben el suport de Mou-te per Valldoreix, ERC, C's i el PP.

En companyia del president de l'EMD, Josep Puig, el tinent d'alcalde d'Urbanisme ha defensat la legalitat de la modificació del PGM. Calvet ha descartat que hi hagi hagut cap irregularitat, tracte de favor o informes negatius de tècnics municipals que no s'hagin tingut en compte en l'expedient de la modificació.

Calvet ha lamentat el paper de l'oposició en aquest assumpte.

Damià Calvet

Si hi ha una ombra de dubte, es podia haver plantejat algun mecanisme per esvair-la. Presentar un contenciós és greu i deslleial cap a la ciutat. Estem acostumats que altres ens posin contenciosos, però no estem acostumats que els representants públics ens en presentin a processos que segueixen la llei.


Calvet ha recordat que, gràcies al canvi de planejament, s'han evitat indemnitzacions a propietaris de zones verdes, fet que considera un exemple de gestió urbanística beneficiosa per a tot el municipi, i s'ha pogut protegir els espais de Can Monmany i Can Busquets. A partir dels aprofitaments d'aquesta operació, recorda Calvet, es podrà construir habitatge públic al Turó de Can Mates, a l'entorn de l'estació de Valldoreix i a Can Cabassa.

El tinent d'alcalde ha enviat un missatge a l'oposició.

Damià Calvet

No es pot fer un discurs sobre les polítiques d'habitatge de Promusa i després, quan es planteja que hi hagi llocs amb aprofitament per fer pisos de protecció, posar-s'hi en contra.


Al marge de la creació d'una comissió informativa, els equips de govern de Sant Cugat i de Valldoreix oferiran una altra roda de premsa dimarts de la setmana que ve per explicar amb més detall tots els punts de la modificació del PGM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.