El santcugatenc David Ros presenta candidatura per formar part del secretariat nacional de l'ANC


  • Comparteix:

David Ros, en una imatge d'arxiu

David Ros, en una imatge d'arxiu

El santcugatenc David Ros ha presentat candidatura individual per entrar al secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), format per 77 membres que s'elegiran dissabte de la setmana vinent. A més, Ros és un dels 23 signants -entre ells l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i l'expresident d'Òmnium Cultural Quim Torra- d'un article on manifesten la voluntat de 'recuperar el protagonisme de la societat civil com a punta de llança de l'independentisme cívic'. Els signants han presentat candidatures individuals perquè el reglament electoral de l'ANC no admet el registre de llistes conjuntes.

El document, titulat 'Un país per viure lliures; viure lliures per un país', també proposa eixamplar la majoria social per la independència i preparar-se per afrontar 'amb èxit els reptes de la transició'. Els signants asseguren que volen ser 'la força de molts i la veu de tots' i consideren 'decisius' els propers mesos, fet pel qual cal 'recuperar l'esperança i el compromís'.

Ros ha explicat a Cugat.cat que els motius que l'han mogut a presentar-se són enfortir els arguments econòmics del país davant les 'falsedats' que fa servir l'Estat espanyol per debilitar el procés.

David Ros

El 80% dels arguments que fa servir l'Estat espanyol per dir que Catalunya no pot ser independent són moltes falsedats del tipus econòmic. Creiem que podem ajudar fent estudis i aclarint coses. Em presento perquè tinc ganes de treballar pel país, per la pluralitat de l'assemblea i per la independència.


A l'article també s'argumenta que 'la Catalunya d'avui xoca amb la indigna realitat d'un Estat espanyol que la tracta amb hostilitat i incomprensió', un fet que no permet 'avançar pel camí de la justícia i la solidaritat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.