L'Ajuntament continuarà oferint ajuts als santcugatencs a qui tallin el subministrament elèctric, d'aigua o de gas


  • Comparteix:

La llei afecta els subministraments d'aigua, gas i electricitat

La llei afecta els subministraments d'aigua, gas i electricitat

L'Ajuntament continuarà oferint ajuts socials als santcugatencs als quals tallin els subministraments d'electricitat, gas i aigua malgrat la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) dels articles de la llei catalana d'emergència social. Ho ha explicat a Cugat.cat la tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha recordat que des del consistori no es poden evitar els talls, excepte en el cas de l'aigua, però sí contribuir a la represa del servei.

Pellicer ha lamentat la manca de responsabilitat del govern espanyol a l'hora de recórrer la llei catalana i ha recordat que la Unió Europea (EU) ha promogut la redacció de resolucions en la línia de la llei afectada.

Susanna Pellicer

El recurs no va en contra de les raons de la llei, sinó de la invasió de competències.


Cimera
El govern de la Generalitat, partits, ajuntaments i entitats s'han reunit aquest dimarts per acordar la promoció duna nova llei d'emergència social que inclourà els articles impugnats al Constitucional, però també totes les normatives no recorregudes fins ara que estan disperses en altres lleis. Aquesta nova llei substituirà els articles suspesos pel TC després del recurs del govern espanyol contra part de la legislació. Pellicer s'ha mostrat optimista pel que fa al blindatge que aquesta nova norma oferirà als serveis de subministrament.

En paral·lel, el grup municipal de Convergència presentarà una moció al ple per posar de manifest i sotmetre a votació el rebuig a la decisió del Constitucional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.