Front comú dels alcaldes contra el recurs del Constitucional a la llei d'emergència social


  • Comparteix:

Una cinquantena d'alcaldes i alcaldesses, entre ells la de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha concentrat aquest divendres davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per protestar contra el recurs d'inconstitucionalitat a la llei per fer front a les emergències d'habitatge i pobresa energètica. Tot i que era la intenció inicial, les autoritats locals no s'han pogut reunir amb la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, i han xifrat en milers els expedients oberts a famílies que podrien veure's afectats si el Tribunal Constitucional (TC) decideix finalment suspendre la llei.

Conesa ha explicat que l'objectiu de la trobada era evidenciar que la suspensió de la norma vulnera els drets bàsics de la ciutadania i ha subratllat que els ajuntaments fan 'una tasca de contenció d'emergència social'. L'alcaldessa veu fonamental el diàleg amb les empreses de subministraments i també amb els grans tenidors d'habitatge, malgrat les dificultats que suposa fer-ho sense una llei que doni suport.

Mercè Conesa

A Sant Cugat el diàleg amb les entitats bancàries és present, però ens trobem amb dificultats per poder tancar acords. Si tens la llei al costat, l'entitat no té cap més opció que pactar.


Els alcaldes han fet arribar a la delegació governamental una cinquantena de cartes on avisen que seguiran atenent els afectats per la possible suspensió de la llei. Ho ha explicat el president de l'Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch.

Miquel Buch

Per als alcaldes la línia vermella són les persones que viuen als nostres pobles i els serveis que prestem els ajuntaments. No tolerarem que cap família visqui sota un pont.


La concentració ha estat una iniciativa de l'Ajuntament de Sabadell amb el suport d'entitats municipalistes i ha tingut la presència entre altres de les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau; de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i de Badalona, Dolors Sabater.

Cimera al Palau de la Generalitat
El govern de la Generalitat, partits, ajuntaments i entitats van acordar aquest dimarts promoure una nova llei d'emergència social que inclourà els articles impugnats al Constitucional, però també totes les normatives no recorregudes fins ara que estan disperses en altres lleis. Aquesta nova llei substituirà els articles suspesos pel Tribunal Constitucional (TC) després del recurs del govern espanyol contra part de la legislació. El govern, els partits amb representació parlamentària, diversos ajuntaments, com el de Sant Cugat, entitats municipalistes i impulsores de la llei també van acordar aprofitar les normes que estan vigents i que poden donar cobertura a les famílies més vulnerables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.