Josep Maria Martí Rigau posa al descobert les interioritats del Parlament amb 'L'escó invisible'


  • Comparteix:

És el tercer llibre de Martí Rigau / Foto: Ara Llibres

És el tercer llibre de Martí Rigau / Foto: Ara Llibres

El periodista resident a Sant Cugat Josep Maria Martí Rigau ha publicat aquest dilluns el seu tercer llibre, 'L'escó invisible', un recull on explica en primera persona anècdotes que ha viscut en els últims 40 anys al Parlament. L'obra, editada per Ara Llibres, té l'objectiu d''humanitzar' la classe política i posa l'accent, sobretot, en les experiències de Rigau com a cronista parlamentari de TV3 amb moments com l'etapa Pujol, episodis com l'esvoranc del Carmel i detalls com la visita de la reina Noor de Jordània.

Deixada enrere l'etapa com a presentador del programa 'Parlament' de TV3, el comunicador ha reprès la carrera d'escriptor. Amb pròleg de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, 'L'escó invisible' és una oportunitat per Martí Rigau per 'humanitzar' la classe política i explicar una visió que s'allunyi de l'anàlisi política i del dia a dia dels mitjans.

J. M. Martí Rigau

Explico moltes coses que fan que col·labori per humanitzar la política, que no es vegi només com uns senyors i senyores que es barallen.


L'escriptor ha remarcat que en els últims anys s'ha produït un distanciament entre els periodistes i els polítics, a diferència de la primera època 'més casolana' de l'etapa Pujol. Martí Rigau creu que l'esclat de la crisi, el procés sobiranista i l'aterratge massiu de periodistes per seguir l'actualitat política catalana han fet més difícil les relacions de les dues parts als passadissos dels Parlament.

Com a periodista, Martí Rigau ha estat vinculat al Parlament durant 40 anys. Els últims 16, però, han estat marcats per les cròniques per a TV3 que han portat al periodista moments 'dolços' com l'aprovació de l'Estatut i altres més difícils, ha dit, com l'actuació dels 'indignats' a les portes del Parlament.

J. M. Martí Rigau

Vaig haver d'entrar amb diversos diputats en una furgona dels Mossos. Aquell dia em va fer molta pena.


L'autor acosta al lector apunts biogràfics dels presidents de la Generalitat i detalls dels casos Mercuri, Palau i Camarga. També hi ha curiositats com la visita de l'actor Richard Gere, el Dalai Lama i la reina Noor de Jordània, l'equip de la qual va demanar prèviament fotografies dels espais on mantindria reunions per saber el color de la roba que portaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.