Compromís comarcal per preservar el sòl industrial i afavorir l'arribada d'empreses amb incentius fiscals


  • Comparteix:

El consell d'alcaldes i alcaldesses del Consell Comarcal ha acordat aquest dimecres per unanimitat impulsar una política industrial comuna, marcada pel compromís de preservar aquest sòl i incentivar la instal·lació d'empreses amb mesures fiscals. Una voluntat que ha reiterat Sant Cugat en el consell, en què l'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha recordat la importància que els municipis no vagin per lliure i treballin en la redacció d'un protocol d'actuacions fiscals favorables amb garanties de legalitat.

Aquestes propostes formen part del pla de mesures que els alcaldes volen desplegar en la represa del Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. A banda de comprometre's a no requalificar el sòl davant casos de deslocalització o tancament d'una empresa, les ciutats s'obliguen a crear una taula de treball de comerç per definir el model territorial per compartir les accions comarcals en aquest àmbit.

Les localitats també impulsaran un codi de bones pràctiques en l'àmbit de la fiscalitat amb afectació a l'activitat econòmica industrial, tal com ha proposat en el consell l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La nostra fortalesa és la indústria, la capacitat de mantenir-la i transformar-la en puntera. La indústria ens ha de garantir els llocs de treball.


Els municipis també sol·licitaran a la direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que el Vallès Occidental pugui ser prova pilot en el desplegament territorial de la nova llei d'ocupació. Una altra demanda comarcal serà potenciar accions d'ocupació de foment de la indústria.

Altres compromisos
El consell d'alcaldes i alcaldesses també s'ha conjurat per continuar defensant la Llei d'Emergència Habitacional i Pobresa Energètica i mantenir la tasca que fan els municipis en aquest àmbit. En aquest sentit, el consell s'ha sumat a la campanya d'adhesions en defensa de la llei que promou la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

La sessió també ha servit per exposar el treball que, de forma coordinada, estan fent els municipis per poder fer l'acollida de persones refugiades amb garanties. Sant Cugat ha ofert l'opció a la Generalitat d'acollir 62 persones refugiades en allotjaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.