L'oposició en bloc demana la creació d'una comissió per la modificació del PGM a Valldoreix


  • Comparteix:

La proposta es debatrà al ple municipal

La proposta es debatrà al ple municipal

L'oposició en bloc presentarà una moció al proper ple per demanar la creació d'una comissió especial sobre la modificació del PGM a Valldoreix i altres zones del municipi. El text de l'oposició també insta el govern local a suspendre les actuacions i el planejament derivats d'aquesta modificació fins que s'abordi el cas en la comissió. Per la seva banda, l'equip de govern ja havia anunciat que portaria la creació d'aquesta comissió al ple arran del recurs contenciós-administratiu per presumptes irregularitats que diverses entitats i partits van anunciar.

Són uns dubtes que els partits han situat a l'àmbit de Can Cabassa, Turó de Can Mates, Can Monmany, els torrents de Valldoreix, l'estació de Valldoreix i Can Busquets. El contenciós-administratiu està interposat, però, per l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent x Valldoreix, ICV, MES, el PSC, la CUP i Procés Constituent.

Engegada la via judicial, la política es mou amb els partits de l'oposició que demanen la creació d'una comissió especial informativa, com també farà Convergència. La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, considera que l'anunci de l'equip de govern va ser 'conseqüència' de la demanda presentada per partits i entitats i un moviment legítim per poder obtenir tota la documentació.

Roser Casamitjana

Hi ha contractes signats que no consten. Hi ha moltes coses que teòricament se citen i en la documentació que tenim no consten. Si al final la nostra interpretació dels fets és errònia, ja ho veurem.


Casamitjana reconeix que les presumptes irregularitats exposades es basen en la documentació de què disposen -que no és tota, diu- i també a 'deduccions'. En qualsevol cas, Casamitjana creu que la constitució de la comissió és un pas endavant que ja està tenint resultats com, ha dit, un replantejament del desenvolupament urbanístic de l'àmbit de l'estació de Valldoreix, segons els ha comunicat l'equip de govern.

Amb relació a la via judicial, l'ecosocialista ha dit que en cas que la comissió faciliti de forma rigorosa tota la documentació no descarten retirar la demanda, tot i que ha afirmat que aquesta opció 'no és una prioritat'. Casamitjana ha remarcat que l'oposició no vol 'cap guerra oberta' amb l'equip de govern.

Roser Casamitjana

Nosaltres ens fixem en uns punts de la modificació que ens sembla que no s'han resolt adequadament. No volem cap guerra oberta. El que volem és que això es revisi.


La portaveu d'ICV-EUiA ha reiterat que reclamen la paralització de les actuacions urbanístiques que s'han posat en qüestió seguint l'exemple de la suspensió del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa. Sobre aquest àmbit, Casamitjana ha recordat que els veïns de la zona tenen interposat un altre contenciós-administratiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.