Pere Soler presenta candidatura a primer secretari del PSC per recuperar la unitat al partit i fomentar la participació


  • Comparteix:

Pere Soler, tercer per l'esquerra, ha presentat la candidatura al Casal TorreBlanca

Pere Soler, tercer per l'esquerra, ha presentat la candidatura al Casal TorreBlanca

El portaveu municipal del PSC, Pere Soler, aspira a ser el primer secretari del partit a Sant Cugat amb una candidatura que vol garantir la unitat entre el grup municipal i la militància, donar més pes a l'assemblea i fomentar la participació. Soler proposa una executiva reduïda formada per set persones, ja que fins ara l'havien arribat a configurar una vintena. La proposta ha aconseguit l'aval d'un 30% de la militància local, una xifra que els membres de la candidatura no han sabut quantificar, i assegura que té garantits els vots del 60% dels militants i afiliats, cridats a les urnes el 30 de maig a quarts de vuit de la tarda a la Casa de Cultura.

Tot plegat té lloc després que Michael Cáceres deixés la primera secretaria socialista al juliol passat i que una gestora assumís la direcció del partit. Fins ara han format part d'aquest òrgan el mateix Soler i un altre dels membres de la candidatura, Vicenç San Francisco, que l'han deixat, asseguren, per garantir que el procés electoral transcorri amb normalitat.

Soler ha assegurat que la candidatura té el suport de la Federació del PSC Vallès Oest, ja que aquest organisme el va triar per ser portaveu del partit al Consell Comarcal. El socialista ha dit que també té el suport de la direcció nacional perquè a la llista de Miquel Iceta per les eleccions del 27S hi havia membres de la seva candidatura. Soler assegura que els fa costat gairebé un 60% de la militància local.

Pere Soler

Tenim el suport majoritari de la militància de Sant Cugat. Hem parlat amb un 60% de la militància, que ens ha esperonat i donat suport. Arribarem a bon port.


La candidatura proposa que Soler treballi a l'executiva amb Vicenç San Francisco, Sandra Tirado, Pablo Beceiro, José Gallardo, Elena Vila i Lola Sancha. Entre els objectius que es plantegen, destaquen el foment de la participació de la militància i afiliats en les decisions del partit, millorar les relacions amb entitats i recuperar una seu social. San Francisco ha subratllat la importància que la candidatura dóna a l'assemblea.

Vicenç San Francisco

El més important són els militants i els votants. Per això donarem veu a l'assemblea, tot i no ser un partit assembleari. Ha de tenir veu i ser escoltada perquè la gent torni.


També presenta candidatura al secretariat del PSC Miguel Jiménez, que donarà a conèixer properament la seva proposta. Soler ha explicat que, una vegada guanyin l'assemblea, volen estar 'oberts a les veus que no estan conformes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.