La situació del castellà a l'administració local protagonitza l'audiència ciutadana


  • Comparteix:

Una de les ciutadanes que ha intervingut a l'audiència pública

Una de les ciutadanes que ha intervingut a l'audiència pública

L'ús del castellà a l'administració local i la situació de Torre Negra han protagonitzat l'audiència ciutadana del ple de Sant Cugat. És un torn obert a la ciutadania que té lloc a dos quarts de set de la tarda, mitja hora abans de començar la sessió ordinària.

ESCOLTA-HO

Intervencions de l'audiència
Marita Rodríguez diu que els castellanoparlants són ciutadans de segona a Sant Cugat i pregunta si hi ha cap protocol perquè s'apliqui el bilingüisme a l'administració arran d'una sentència judicial. L'alcaldessa, Mercè Conesa, diu que, per llei, el català és la llengua que s'usa preferentment al consistori i que l'Ajuntament es dirigeix en castellà si un ciutadà així ho demana.

Antonio Roig pregunta quants díptics i tríptics i publicacions subvencionades pel consistori són escrits en castellà. La regidora de Comunicació, Joana Barbany, diu que la informació de servei s'escriu en català i, en algunes ocasions, es fa arribar en castellà, català i anglès a les cases.

Anna Losada, portaveu de l'Assemblea per l'Escola Bilingüe, diu que la documentació per apuntar els alumnes a l'escola i webs són només en català. L'alcaldessa defensa que es pot accedir a aquesta documentació si es demana al consistori.

El senyor Jurado pregunta pel conflicte de Torre Negra i la darrera sentència del TSJC. També pregunta pel protocol que se segueix per determinar el nom de carrers i vies de Sant Cugat. El tinent d'alcalde de Territori, Damià Calvet, diu que el compromís de l'equip de govern és mantenir la zona com a no urbanitzable i protegir l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.