Una comissió informativa analitzarà la modificació del PGM a Valldoreix i a altres punts de Sant Cugat


  • Comparteix:

La creació de la moció ha passat pel ple

La creació de la moció ha passat pel ple

Una comissió informativa especial avaluarà la modificació del PGM a Valldoreix i a altres indrets de Sant Cugat qüestionada per l'oposició i associacions veïnals. La decisió és fruit de l'acord de l'equip de govern i de la resta de partits al ple d'aquest dilluns. La comissió establirà un mecanisme de participació de l'EMD de Valldoreix.

ESCOLTA-HO

La comissió treballarà per aclarir aquells aspectes de la modificació sobre els quals l'oposició i entitat veïnals de Valldoreix tenen dubtes. L'acord de tots els partits cristal·litza després que alguns d'ells i grups de veïns presentessin un recurs contenciós-administratiu contra la modificació del PGM en qüestió per presumptes irregularitats.

La comissió emetrà dictàmens tècnics, demanarà informes dels serveis municipals i encarregarà peritatges interns o externs si calen. També es preveu que hi hagi 'un sistema d'accés a la totalitat de la informació que permeti un treball àgil de les diferents parts'. A més, s'acorda encarregar als serveis tècnics municipals una avaluació i revisió tècnica dels convenis i actuacions urbanístiques descrites en la modificació de PGM. La moció acorda suspendre formalment la gestió de l'àmbit de l'estació de Valldoreix, tal com s'ha fet a Can Cabassa, fins que s'abordi el debat en la comissió informativa especial.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha remarcat que l'oposició recorre als instruments de què disposa per aclarir la situació.

Roser Casamitjana

No estem parlant de deslleialtats ni de crear una tensió continuada. Mostrem una discrepància amb les eines que tenim.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha defensat la modificació del PGM que s'analitzarà a la comissió davant de les crítiques de l'oposició. En aquest sentit, Calvet ha recordat que els canvis urbanístics han permès solucionar part de l'impacte econòmic de les expropiacions de les zones verdes, generar sòl per a habitatge públic i trobar alternatives a les situacions de Can Monmany i Can Busquets.

Tot i agrair el to positiu en la presentació de la moció, Calvet ha lamentat que s'hagi portat la modificació als tribunals.

Damià Calvet

L'aprovació definitiva de la modificació és de fa més d'un any. Ara ens trobem amb un contenciós sense previ avís.


La moció que ha donat pas a la comissió informativa ha estat presentada per l'oposició en bloc, que ha acceptat les esmenes de l'equip de govern. Per aquest motiu, el govern local ha retirat la moció que havia presentat per també crear aquesta comissió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.