CDC vol recuperar el municipalisme com una de les línies estratègiques del partit de cara al futur


  • Comparteix:

Els delegats del Vallès Occidental presentaran una esmena sobre l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Els delegats del Vallès Occidental presentaran una esmena sobre l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Una setantena de delegats comarcals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han debatut a Sant Cugat les propostes que portaran al congrés nacional de la formació, que se celebrarà a partir del 9 de juliol a L'Hospitalet. Potenciar la futura Àrea Metropolitana de Barcelona com un instrument de prestació de serveis als ciutadans i accentuar el municipalisme com a línia estratègica del partit, han estat dues de les qüestions acordades.

Els delegats vallesans de CDC que assistiran al congrés nacional del partit, a partir del 9 de juliol, s'han trobat a Sant Cugat per debatre les ponències i consensuar algunes esmenes que afecten conjuntament a la comarca. Els delegats han aprovat una esmena a la totalitat a la ponència sobre 'Municipi, Territori i Sostenibilitat', que afecta a la futura Àrea Metropolitana de Barcelona. En concret, els representants del Vallès Occidental proposaran que la nova entitat sigui una unió de tots els organismes metropolitans existents, que estigui presidida per un alcalde i que no posi en dubte l'autonomia dels municipis. Ho explica Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La nova Àrea Metropolitana no ha de posar en qüestió l'autonomia municipal, sinó posar en comú la prestació de serveis als ciutadans.


D'altra banda, els delegats del Vallès Occidental han apropvat proposar al congrés nacional que el seu partit recuperi el caràcter municipalista com una de les línies estratègiques prioritàries de cara al futur. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Cal potenciar el caràcter municipalista de CDC. Hem d'enfortir els ajuntaments com l'administració més propera, i potenciar aquesta línia estratègica.


La proposta que portaran els delegats comarcals al congrés de L'Hospitalet inclou que els ajuntaments gestionin un total del 30% dels recursos totals i que assumeixin més competències, en matèries com l'ensenyament, els serveis socials i l'atenció a la immigració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.