La LRSAL, Renfe i l'IVA cultural, principals reivindicacions de CDC per al 26 de juny


  • Comparteix:

Lourdes Ciuró i Mercè Conesa, en un moment de la roda de premsa

Lourdes Ciuró i Mercè Conesa, en un moment de la roda de premsa

La derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), la inversió en la R8 de Renfe i la supressió de l'IVA cultural són les principals reivindicacions que CDC vol portar a Madrid després de les eleccions generals. Ho ha explicat aquest dijous l'alcaldessa i membre de l'executiva de CDC, Mercè Conesa, en la trobada a Sant Cugat amb la diputada i candidata del partit pel Vallès Occidental, Lourdes Ciuró. La candidata convergent, número 3 per Barcelona, ha fet seves les reclamacions del municipi i ha afirmat que 'a Madrid encara queda molta feina a fer'.

En referència a la LRSAL, Conesa ha reclamat que s'aixequi la regla de la despesa i 'el límit que no permet destinar el superàvit del consistori en prestacions pels ciutadans'. Conesa ha reivindicat també una bona inversió en la línia R8 i ha comparat el bon funcionament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la ciutat amb els problemes de Renfe. La convergent també demana la supressió del 21% d'IVA cultural, un increment que, ha recordat, a Sant Cugat ha assumit l'Ajuntament pel que fa a la programació del Teatre-Auditori.

És una triple recomanació que Conesa explica que cal fer arribar a Madrid.

Mercè Conesa

La reforma de l'administració local perquè puguem invertir el nostre estalvi en prestació de serveis als ciutadans, que s'activiti d'una vegada la línia R8 i l'IVA cultural, són les notres principals reivindicacions.


Ciuró, que està fent una ruta pels municipis vallesans per conèixer les reclamacions de cada ciutat, ha explicat que 'malauradament' encara hi ha moltes qüestions que es legislen des de Madrid.

Lourdes Ciuró

Malauradament es legisla sense tenir en compte la realitat de Catalunya. Nosaltres tenim una especificitat com a poble i cultura que necessiten d'una llei que ens vagi a favor i no a la contra. Per tant, a Madrid encara hi tenim molta feina a fer.


La diputada ha aprofitat també la visita a Sant Cugat per fer una crida a la participació i ha afirmat que 'les urnes no han de fer mai mandra', encara que les eleccions caiguin en el pont de Sant Joan. En aquesta línia, la candidata ha fet especial esment al vot per correu, que es pot exercir fins al 16 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.