Convergència portarà al ple una moció de rebuig a 'l'ofensiva legislativa, judicial i econòmica de l'Estat'


  • Comparteix:

Una imatge del Tribunal Constitucional / Foto: ACN

Una imatge del Tribunal Constitucional / Foto: ACN

Convergència portarà una moció al ple de juny per denunciar 'el rebuig a l'ofensiva legislativa, judicial i econòmica' de l'Estat espanyol a Catalunya. El text alerta de 'la persecució constant i reiterada de l'Estat a totes les iniciatives de les institucions catalanes' i manifesta que el govern 'està legitimat' per fer el desplegament legislatiu necessari per ser independent.

Paral·lelament, el text critica 'l'ofec econòmic per part del govern espanyol' i insta que es facin efectius els pagaments pendents amb l'administració local i que 'deixi de presentar recursos al Tribunal Constitucional'. La moció assegura també que el dret a decidir està 'reconegut a la Constitució espanyola'.

La tinenta d'alcalde de Cultura i portaveu del govern local, Carmela Fortuny, admet que la moció és semblant a altres que s'han presentat, però assenyala que es deu als constants atacs de l'executiu espanyol.

Carmela Fortuny

Són mocions que anem presentant de manera continuada perquè el govern de Rajoy va portant al Constitucional totes les iniciatives catalanes. Són propostes per millorar la vida dels catalans i, per tant, de la gent de Sant Cugat.


El text també expressa el suport al govern de Catalunya i a les seves institucions davant l'acció del govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.