La CUP comença una campanya per 'fer fora l'activitat privada de la salut pública'


  • Comparteix:

La presentació de la campanya ha tingut lloc davant del CAP La Mina

La presentació de la campanya ha tingut lloc davant del CAP La Mina

La CUP ha donat el tret de sortida aquest dimarts a 'Fora privada de la pública', una campanya per expulsar l'activitat i la gestió privada dels centres sanitaris públics. Els cupaires avisen que el conseller de Salut, Toni Comín, treballa perquè els centres públics ofereixin serveis privats a persones que no tinguin condició d'assegurades i a aquelles que vulguin renunciar a la cobertura pública per ser ateses com a pacients privats.

Segons la CUP, la campanya té un doble objectiu: d'una banda, donar a conèixer la intenció del govern d'autoritzar l'activitat sanitària privada als espais públics i, de l'altra, treballar per retirar qualsevol servei privat dels equipaments de salut públics. La portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Núria Gibert, adverteix de les conseqüències que els plans de Comín poden suposar a la sanitat pública.

Núria Gibert

Comencem la campanya pel greuge comparatiu, la competència deslleial i la injustícia de tracte segons la classe social que suposa l'activitat privada als centres públics.


A Sant Cugat, a partir d'aquest dijous els cupaires recolliran signatures a favor de la campanya al Centre Social i Sanitari de la Floresta, als CAP de La Mina i Valldoreix, i a Cal Temerari. Aquest local acollirà el 7 de juliol una xerrada informativa sobre la iniciativa dels cupaires.

En el cas de Sant Cugat, Gibert defensa que la gestió dels CAP i del centre de la Floresta, ara en mans de Mútua Terrassa, torni a ser pública.

Núria Gibert

És indiscutible que la gestió ha de ser pública i no buscar el lucre. Si no, això repercuteix en les condicions laborals - sabem que hi ha problemes a Mútua Terrassa - i en el servei.


La presentació de 'Fora privada de la pública' ha tingut lloc davant del CAP La Mina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.